Επικοινωνία Μπάιντεν με Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό

Επικοινωνία Μπάιντεν με Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν επικοινώνησε απόψε, με δική του πρωτοβουλία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να του διαβιβάσει τις εντυπώσεις του από τις συνομιλίες που είχε με την Τουρκική κυβέρνηση για το Κυπριακό.


Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ, ο Τζο Μπάϊντεν διαβίβασε στον Νίκο Αναστασιάδη την θέση ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη λύσης του Κυπριακού και ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να διαβιβάσει τις απόψεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για τα προαπαιτούμενα για μια συμφωνία λύσης στο Κυπριακό.


Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επικοινώνησε επίσης και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.


Τέλος, το Κυπριακό, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ο Τζο Μπάϊντεν κατά τις επαφές του, χθες, με την Τουρκική κυβέρνηση στην Άγκυρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM