Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να χειριστεί "με δίκαιο και ανθρωπιστικό τρόπο" την υπόθεση των 11 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ και η συγκρότηση μιας ειδικής μονάδας που θα αναλάβει να τους εκδιώξει είναι μια απόφαση που δεν έχει ληφθεί ακόμη, δήλωσε σήμερα η νέα διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του.


Οι δηλώσεις της Κελιάν Κόνγουεϊ υποδηλώνουν μια υποχώρηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο θέμα που έχει αναχθεί σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Στο παρελθόν ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε υποσχεθεί ότι θα ιδρύσει μια ειδική μονάδα αρμοδιότητα της οποίας θα ήταν η απέλαση των εκατομμυρίων μεταναστών –οι μισοί από αυτούς είναι Μεξικάνοι– από το αμερικανικό έδαφος.


Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν ότι αυτό το "φαραωνικό" και μη ρεαλιστικό σχέδιο θα οδηγήσει στη διάλυση δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, πολλές από τις οποίες είναι εγκατεστημένες εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας.


Όταν ρωτήθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN η Κόνγουεϊ δεν επιβεβαίωσε σαφώς τη δέσμευση του Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τους παράτυπους μετανάστες ότι οδηγούν στην ανεργία τους Αμερικανούς πολίτες. Ο Τραμπ, είπε, "υπερασπίζεται την εφαρμογή του νόμου, ζητά να σεβαστούμε τους Αμερικανούς που αναζητούν μια καλοπληρωμένη δουλειά και να είμαστε δίκαιοι και να δείχνουμε ανθρωπιά απέναντι σε αυτούς που ζουν ανάμεσά μας".


Επιδιώκοντας να κερδίσει ψήφους μεταξύ των ισπανόφωνων, ο Τραμπ συναντήθηκε την Παρασκευή με εκπροσώπους της κοινότητας αυτής. Σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η πλευρά του μεγιστάνα είναι πλέον ανοιχτή σε προτάσεις που θα επέτρεπαν να παραμείνουν στη χώρα ορισμένοι παράτυποι μετανάστες, αρκεί να μην λάβουν την υπηκοότητα. Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα αποτελεί στροφή στα όσα δήλωνε μέχρι τώρα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr