Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απομάκρυναν τις οικογένειές τους από μια πόλη της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ετοιμάζονται να αποκρούσουν μια επίθεση, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον πόλεμο εδώ και πέντε χρόνια.


Η κατάληψη της πόλης Μανμπίτζ από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) την περασμένη εβδομάδα άφησε εκτεθειμένους τους μαχητές του ΙΚ στην Τζαραμπλούς. Όσοι βρίσκονται στην πόλη αυτή, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα βορείως της Μανμπίτζ, κινδυνεύουν να αποκοπούν από τα εδάφη που εξακολουθούν να ελέγχουν οι τζιχαντιστές.


Η πόλη βρίσκεται στο ανατολικό άκρο μιας λωρίδας έκτασης 33 χιλιομέτρων που ελέγχει το ΙΚ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και θα μπορούσε να περικυκλωθεί αν οι SDF κινούνταν προς τα βόρεια.


Περισσότερες από 50 οικογένειες μαχητών και ηγετικών στελεχών του ΙΚ έχουν ήδη φτάσει στη Ράκα, το προπύργιο της οργάνωσης, από την Τζαραμπλούς και την Αλ Μπαμπ, μια άλλη πόλη μεταξύ της Μανμπίτζ και του Χαλεπιού, ανέφερε το Παρατηρητήριο.


Μια πηγή των Σύρων ανταρτών είπε εξάλλου στο πρακτορείο Reuters ότι το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει το προσωπικό του εκτός της Τζαραμπλούς.


Οι SDF, η αραβοκουρδική συμμαχία, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος τους μετά την απελευθέρωση της Μανμπίτζ. Πρόσφατα, ορισμένοι ντόπιοι μαχητές είπαν ότι συγκρότησαν ένα στρατιωτικό συμβούλιο για την Αλ Μπαμπ, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ίσως επίκειται μια επίθεση σε αυτήν την πόλη, που επίσης αποτελεί προπύργιο του ΙΚ. Οι SDF αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτό το συμβούλιο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr