Ο σπάνιος πυγμαίος ελέφαντας με χαυλιόδοντες που μεγαλώνουν στραμμένοι προς τα κάτω βρέθηκε στη Μαλαισία, όπως ανέφερε ένας υπάλληλος πάρκου άγριας ζωής στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Το ασυνήθιστο ζώο βρέθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της άγριας ζωής σε φυτεία με φοίνικες στην περιοχή Sabah στο νησί Βόρνεο, την Πέμπτη. "Είναι πολύ σπάνιο" είπε ο Sen Nathan του Sabah Wildlife Department. "Δεν είμαστε ακριβώς βέβαιοι γιατί οι χαυλιόδοντες αναπτύχθηκαν έτσι, αν αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εκ γενετής ελάττωμα ή ίσως κάτι που προέκυψε από ενδογαμία" πρόσθεσε.


"Ένας ελέφαντας με παρόμοια χαρακτηριστική ανάπτυξη είχε καταγραφεί από  κάμερα πριν από λίγα χρόνια και το 2015 στην ίδια περιοχή." δήλωσε ο Nathan.

 

 


Το τμήμα της άγριας ζωής σχεδιάζει να στείλει το ζώο σε ένα καταφύγιο ελεφάντων μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στην άγρια φύση όπου θα μπορούσε να απελευθερωθεί με μια συσκευή εντοπισμού.


"Οι χαυλιόδοντες μοιάζουν με αυτούς του μαχαιρόδοντα, του προϊστορικού τίγρη, αλλά φυσικά, τα δύο είδη δεν σχετίζονται καθόλου," δήλωσε ο Andrew Sebastian, συν-ιδρυτής του Ecotourism and Conservation Society Malaysia. Ωστόσο οι ειδικοί είναι κάπως ανήσυχοι για το πώς το ζώο αυτό θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τα άλλα του είδους του στο καταφύγιο. Οι αντεστραμμένοι του χαυλιόδοντες θα είναι ένα ζήτημα όταν θα έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει άλλους ελέφαντες με κανονικούς χαυλιόδοντες. Πάντως οι ερευνητές του κέντρου σκοπεύουν τις επόμενες μέρες να μελετήσουν διεξοδικά τον ελέφαντα και να δώσουν απαντήσεις στην ιδιαίτερη ανατομία του.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr