Απεργία την Πρωτομαγιά

Σπάνιος ελέφαντας με αντεστραμμένους χαυλιόδοντες βρέθηκε στο Βόρνεο

Σπάνιος ελέφαντας με αντεστραμμένους χαυλιόδοντες βρέθηκε στο Βόρνεο Facebook Twitter
0

Ο σπάνιος πυγμαίος ελέφαντας με χαυλιόδοντες που μεγαλώνουν στραμμένοι προς τα κάτω βρέθηκε στη Μαλαισία, όπως ανέφερε ένας υπάλληλος πάρκου άγριας ζωής στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Το ασυνήθιστο ζώο βρέθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της άγριας ζωής σε φυτεία με φοίνικες στην περιοχή Sabah στο νησί Βόρνεο, την Πέμπτη. "Είναι πολύ σπάνιο" είπε ο Sen Nathan του Sabah Wildlife Department. "Δεν είμαστε ακριβώς βέβαιοι γιατί οι χαυλιόδοντες αναπτύχθηκαν έτσι, αν αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εκ γενετής ελάττωμα ή ίσως κάτι που προέκυψε από ενδογαμία" πρόσθεσε.


"Ένας ελέφαντας με παρόμοια χαρακτηριστική ανάπτυξη είχε καταγραφεί από  κάμερα πριν από λίγα χρόνια και το 2015 στην ίδια περιοχή." δήλωσε ο Nathan.

Σπάνιος ελέφαντας με αντεστραμμένους χαυλιόδοντες βρέθηκε στο Βόρνεο Facebook Twitter


Το τμήμα της άγριας ζωής σχεδιάζει να στείλει το ζώο σε ένα καταφύγιο ελεφάντων μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στην άγρια φύση όπου θα μπορούσε να απελευθερωθεί με μια συσκευή εντοπισμού.


"Οι χαυλιόδοντες μοιάζουν με αυτούς του μαχαιρόδοντα, του προϊστορικού τίγρη, αλλά φυσικά, τα δύο είδη δεν σχετίζονται καθόλου," δήλωσε ο Andrew Sebastian, συν-ιδρυτής του Ecotourism and Conservation Society Malaysia. Ωστόσο οι ειδικοί είναι κάπως ανήσυχοι για το πώς το ζώο αυτό θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τα άλλα του είδους του στο καταφύγιο. Οι αντεστραμμένοι του χαυλιόδοντες θα είναι ένα ζήτημα όταν θα έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει άλλους ελέφαντες με κανονικούς χαυλιόδοντες. Πάντως οι ερευνητές του κέντρου σκοπεύουν τις επόμενες μέρες να μελετήσουν διεξοδικά τον ελέφαντα και να δώσουν απαντήσεις στην ιδιαίτερη ανατομία του.

Σπάνιος ελέφαντας με αντεστραμμένους χαυλιόδοντες βρέθηκε στο Βόρνεο Facebook Twitter
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ