Απεργία την Πρωτομαγιά

Γερμανός ΥΠΕΣ: «Δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα»

Γερμανός ΥΠΕΣ: «Δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα» Facebook Twitter
(φώτο αρχείου) EPA/EDVARD MOLNAR
2

Aπαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ελληνικά δημοσιεύματα περί σχεδιαζόμενης επαναπροώθησης 3.000 ατόμων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ από τη Γερμανία προς την Ελλάδα».


«Δεν μπορώ να πω κάτι γι' αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω των οδηγιών, ειδικά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή εξαιτίας των συστημικών, ας πούμε ανεπαρκειών, στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ προς την Ελλάδα. Αυτό το μέτρο έχει αποφασιστεί για άλλη μια φορά και έχει παραταθεί», δήλωσε ο κ. Ντίμροτ και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μια κατάσταση η οποία να επιτρέπει και πάλι νομικά την επαναπροώθηση.


«Παρά τις τρέχουσες εργασίες αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις οποίες παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά με την ελπίδα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να διορθωθεί το σύστημα στην Ελλάδα και οι συνθήκες να φθάσουν ένα μέτρο και ένα επίπεδο ώστε μια επαναπροώθηση να είναι δυνατή και πάλι νομικά, αυτή η κατάσταση προφανώς δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Η κατάσταση είναι όπως σας την περιέγραψα», επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
καλά τώρα, και ποιός είναι αυτός; εδώ το είπε ο Σκάι, τι να μας πουν τωρα οι γερμαναράδες. Δηλαδή θα μας χαλάσουν άλλη μιαν ευκαιρία για προπαγάνδα προς χάριν της........ αλήθειας; Ήμαρτον κύριοι!