Σε επιφυλακή το Λονδίνο υπό το φόβο ενδεχόμενων επιθέσεων, με τη βρετανική αστυνομία να ανακοινώνει σήμερα την ανάπτυξη 600 επιπλέον αστυνομικών στους δρόμους της πόλης.

 

Το επίπεδο συναγερμού στο Λονδίνο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως «υψηλό» και η απόφαση για αύξηση του αριθμού των ένοπλων αστυνομικών δεν ελήφθη ως αποτέλεσμα κάποιας ειδικής πληροφορίας των μυστικών υπηρεσιών, μα περισσότερο ως μια μακροπρόθεσμη απάντηση στο μπαράζ φονικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

 

«Όποιος παρακολουθεί τα γεγονότα στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες θα καταλάβει γιατί θέλουμε να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε το κοινό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Μπέρναρντ Χόγκαν-Χάουι.

 

Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των αστυνομικών του Λονδίνου δεν φέρουν πυροβόλα όπλα. «Το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένοπλους επιτιθέμενους που έχουν σκοπό να προκαλέσουν θανάτους απαιτεί αστυνομικούς με όπλα που θα χρησιμοποιήσουν βία για να εμποδίσουν αυτούς τους επιτιθέμενους από το να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. Οι ένοπλοι αστυνομικοί μας θα είναι εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο» είπε ο Χόγκαν-Χάουι.

 

Οι επιπλέον ένοπλοι αστυνομικοί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κοινό και θα αναπτυχθούν σε όλο το Λονδίνο, πεζή και εποχούμενοι.

 

Το Λονδίνο χτυπήθηκε από συντονισμένες επιθέσεις αυτοκτονίας στις 7 Ιουλίου 2005, όταν τέσσερις εξτρεμιστές ισλαμιστές επιτέθηκαν σε τρεις συρμούς του μετρό και ένα λεωφορείο προκαλώντας τον θάνατο 52 ανθρώπων.

 

Από τότε, πολλές συνωμοσίες έχουν αποτραπεί ενώ σημειώθηκαν και μικρότερης κλίμακας επιθέσεις, όπως η δολοφονία ενός στρατιώτη εκτός υπηρεσίας, σε έναν δρόμο στο νότιο Λονδίνο από δύο εξτρεμιστές τον Μάιο του 2013.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr