Ιταλία: 2.500 χιλ. διασώσεις προσφύγων και μεταναστών μέσα σε 48 ώρες-Yπερπλήρη πλέον τα κέντρα

Ιταλία: 2.500 χιλ. διασώσεις προσφύγων και μεταναστών μέσα σε 48 ώρες-Yπερπλήρη πλέον τα κέντρα Facebook Twitter
0

Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο οι δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής και της Frontex διέσωσαν 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες νότια της Σικελίας. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι «απελπισμένοι της θάλασσας» ήταν κυριολεκτικά στοιβαγμένοι μέσα στα πλεούμενα, τα οποία κινδύνευαν να ανατραπούν.

 

Πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους από πνιγμό, διότι, πιθανότατα, όταν είδαν να πλησιάζουν τα ταχύπλοα της ιταλικής ακτοφυλακής, έπεσαν στην θάλασσα με την ελπίδα να καταφέρουν να τα προσεγγίσουν κολυμπώντας.

 

Στο μεταξύ, τα κέντρα φιλοξενίας ολόκληρης της Ιταλίας είναι και πάλι υπερπλήρη. Στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας ο δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης της Ρώμης, τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση, πλέον, να εγγυηθεί τις απαιτούμενες αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής στους 837 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή. Στο Κοριλιάνο βρίσκονται και 53 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία έφτασαν στην Ιταλία, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.

 

Aπό την αρχή του 2016 μέχρι τα τέλη Ιουνίου μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές, στο πλαίσιο επιχειρήσεων διάσωσης, 70.222 μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM