Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων

Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, στο πλαίσιο του πογκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

 

Η τουρκική αστυνομία εντέλλεται να κρατήσει τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος.

 

Οι 47 εργάζονταν για την συνδεόμενη με το δίκτυο του Γκιουλέν εφημερίδα Zaman, η οποία κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάρτιο στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου κληρικού.

 

Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι ενός από τους δημοσιογράφους, του Σαχίν Αλπάι, τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη και τον συνέλαβε έπειτα από δίωρη έρευνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

 

Τη Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων, στους οποίους περιλαμβάνεται η επιφανής αρθρογράφος και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM