Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων

Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, στο πλαίσιο του πογκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

 

Η τουρκική αστυνομία εντέλλεται να κρατήσει τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος.

 

Οι 47 εργάζονταν για την συνδεόμενη με το δίκτυο του Γκιουλέν εφημερίδα Zaman, η οποία κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάρτιο στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου κληρικού.

 

Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι ενός από τους δημοσιογράφους, του Σαχίν Αλπάι, τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη και τον συνέλαβε έπειτα από δίωρη έρευνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

 

Τη Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων, στους οποίους περιλαμβάνεται η επιφανής αρθρογράφος και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΟΧΘΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ

Διεθνή / Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε «μέτρα» κατά των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Ο Εντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί βρετανικές εταιρείες να «χρηματοδοτούν, να κατασκευάζουν ή να διαφημίζουν» νέους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
THE LIFO TEAM