Όπως μετέδωσαν ο Independent και η Washington Post, τις τελευταίες ώρες έχει κάνει την εμφάνιση του στο διαδίκτυο ένα βίντεο, στο οποίο φέρονται να απεικονίζονται οπαδοί της Αγγλίας και της Ουαλίας να κοροϊδεύουν παιδιά προσφύγων πετώντας τους κέρματα.

 

Οι οπαδοί (η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί) εμφανίζονται μαζεμένοι έξω από pub της γαλλικής πόλης Λιλ να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα με τη χαρακτηριστική βρετανική προφορά την ώρα του χθεσινού αγώνα μεταξύ της Σλοβακίας και της Ρωσίας. Όμως δεν κάνουν μόνο αυτό.

 

Στο βίντεο που κατέγραψε ο δημοσιογράφος του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων «Tass» Max Allanazarov, ορισμένοι από τους παρευρισκομένους πειράζουν και πετούν κέρματα σε τέσσερα μικρά αγόρια που αργότερα αναγνωρίστηκαν από τους χρήστες του διαδικτύου ως παιδιά μουσουλμάνων προσφύγων.

 

Οι προσπάθειες των μικρών αγοριών και τα σπρωξίματα που δίνουν προκειμένου να πιάσουν τα κέρματα προκαλούν ακόμη περισσότερο γέλιο στο συγκεντρωμένο πλήθος.

 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη Telegraph: «Υπήρχαν οχτώ ή εννιά Άγγλοι που γελούσαν και αστειεύονταν με αυτά τα φτωχά παιδιά, τα κορόιδευαν, προσποιούμενοι ότι θα τους δώσουν χρήματα και μετά τους τα πετούσαν μακριά. Ήταν πολύ άσχημο».

 

Αυτές οι ανησυχητικές σκηνές έρχονται μία ημέρα μετά τα νέα επεισόδια μεταξύ Άγγλων οπαδών, ντόπιων και Ρώσων χούλιγκαν στη γαλλική πόλη.