Χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική επιχείρησαν και χθες το επικίνδυνο πέρασμα στην Ιταλία

Χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική επιχείρησαν και χθες το επικίνδυνο πέρασμα στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Συνολικά 1.348 μετανάστες διασώθηκαν το Σάββατο στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Σικελίας, σε έντεκα χωριστές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε στη Ρώμη το κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, το οποίο τις συντόνισε.


Οι επιχειρήσεις αυτές αύξησαν τον αριθμό των ανθρώπων που διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες σε πάνω από 3.000.


Με την έλευση του καλοκαιριού χιλιάδες μετανάστες αποπλέουν με πλεούμενα ευκαιρίας από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία. Στην πλειονότητά τους, είναι υπήκοοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.


Σαράντα πέντε παράτυποι μετανάστες, Αφγανοί, Πακιστανοί και Υεμενίτες, ανάμεσά τους πάνω από δέκα ανήλικοι, αποβιβάστηκαν παράλληλα στο Οτράντο, στη νότια Ιταλία, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Τρεις Γεωργιανοί, φερόμενοι ως διακινητές, συνελήφθησαν για να ανακριθούν.


Σύμφωνα με έναν απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πριν από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, πάνω από 48.000 μετανάστες, σχεδόν όλοι από κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν φθάσει στην Ιταλία από τις αρχές της χρονιάς.


Ο απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας κάνει λόγο για 50.000 μετανάστες που έχουν φθάσει στις ακτές της χώρας μέχρι στιγμής εφέτος, έναν αριθμό μειωμένο κατά περίπου 10% σε σύγκριση με αυτόν του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος.


Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και εισήλθε στον τρίτο της χρόνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM