Οι Ευρωπαίοι θέλουν τους Βρετανούς στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι θέλουν τους Βρετανούς στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες εκφράζονται υπέρ της παραμονής των Βρετανών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ενωση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro.

«Οι Ευρωπαίοι τάσσονται σαφώς υπέρ της παραμονής των Βρετανών στο «κλαμπ των 28», γράφει η εφημερίδα.

«Αυτό το αίσθημα ενισχύθηκε αρκετά στη Γερμανία (+1%), στη Γαλλία (+6%) και στην Πολωνία (+10%) σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Στη Γερμανία, το 79% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Για τη Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 65%, στην Πολωνία 64%.

Στο Λουξεμβούργο, το 66% επιθυμεί την παραμονή των Βρετανών, στην Ολλανδία το 63%, στη Δανία το 62%, στην Φινλανδία 62%, στην Τσεχία το 62%.

Ταυτόχρονα, στο Ηνωμένο Βασίλειο το στρατόπεδο του Brexit πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του στρατοπέδου του Bremain.

Το 43% (34% τον Απρίλιο) των Βρετανών επιθυμεί τη χώρα να αποχωρήσει από την Ενωση, ενώ το 41% (38% τον Απρίλιο) επιθυμεί την παραμονή.

«Στη δημοσκόπηση υπογραμμίζεται μία διαφορά ανάμεσα στην επιθυμία και την πρόβλεψη της ψήφου», επισημαίνει η εφημερίδα. Ετσι , ως προς το τελικό αποτέλεσμα, το 43% των Βρετανών θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν υπέρ τη παραμονής στην Ενωση, ενώ μόνο το 26% θεωρεί ότι τελικά οι ψηφοφόροι θα εκφρασθούν υπέρ της ρήξης των δεσμών.

«Οι Ευρωπαίοι, επειδή δεν το επιθυμούν, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι Βρετανοί μπορούν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, πράγμα που θα προκαλούσε κάποιου είδους σοκ», εξηγεί ο πολιτικός διευθυντής του TNS Εντουάρ Λεσέρφ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM