Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Νορβηγία, προχώρησε σήμερα σε προέκταση της απαγόρευσης πτήσεων των ελικοπτέρων Airbus Η225 Super Puma στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και της διεξαγωγής πτήσεων έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

 

Η απαγόρευση που εφαρμόζεται και για μια παλαιότερη έκδοση του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, ακολουθεί τον εντοπισμό ιχνών φθοράς του μετάλλου στο κιβώτιο μετάδοσης ταχυτήτων του ελικοπτέρου Super Puma, που συνετρίβη στις 29 Απριλίου, με συνέπεια το θάνατο των 13 επιβαινόντων.

 

Οι Νορβηγοί εμπειρογνώμονες που διερευνούν την πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Θάλασσα, έστειλαν μία σύσταση στις ευρωπαϊκές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των πτήσεων, σχετικά με το ενδεχόμενο προβλήματος στο κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων του ελικοπτέρου.

 

Το ελικόπτερο τύπου Airbus H225 Super Puma που μετέφερε επιβάτες από νορβηγική πετρελαϊκή πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Statoil, κατέπεσε στη θάλασσα σκοτώνοντας τους 13 επιβαίνοντες, καθώς το βασικό στροφείο του ελικοπτέρου, αποχωρίστηκε από την άτρακτο.

 

Το Super Puma χρησιμοποιείται στην πολιτική του έκδοση από την πετρελαϊκή βιομηχανία για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών υποστήριξης των γεωτρήσεων διαφόρων τύπων. Τα ελικόπτερα πολιτικής χρήσης του αναφερόμενου τύπου έχουν καθηλωθεί μετά το δυστύχημα στη Νορβηγία και τη Βρετανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας διερεύνησης, αναμένεται ότι θα επηρεάσουν την πορεία εξέλιξης του προγράμματος των Super Puma.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr