Ο Τραμπ δήλωσε πως θα πάει στη Βρετανία μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα πάει στη Βρετανία μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί την Βρετανία την 24η Ιουνίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην χώρα για την παραμονή ή την αποχώρησή της από την ΕΕ, προκειμένου να εγκαινιάσει ένα γήπεδο γκολφ στην Σκωτία.


«(Αυτός ο χώρος) μου ανήκει και είμαι πολύ υπερήφανος. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στην τελετή των εγκαινίων», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος σε ένα δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Trump Turnburry, η οποία εδρεύει στη δυτική Γλασκόβη. «Θα ταξιδέψω εκεί την 24η Ιουνίου. Θα πραγματοποιηθεί μια επίσημη τελετή κατά την οποία θα κόψουμε την κορδέλα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λίζα Μακγκί, εκπρόσωπος τύπου του χώρου του γκολφ.


Η άφιξη του μεγιστάνα από τη Νέα Υόρκη, ιδιοκτήτη πολλών άλλων γηπέδων γκολφ στη Βρετανία, θα συμπέσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του Brexit, που αναμένεται να γίνει την 24η Ιουνίου το πρωί.


Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι είναι υποστηρικτής της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τον περασμένο μήνα, υπογραμμίζοντας όμως ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να αποφασίσουν.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «δεν προβλέπει» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.


Ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε τον Ιούλιο του 2015 τη Βρετανία στο πλαίσιο ενός τουρνουά που διοργανώθηκε σε ένα από τα γήπεδα γκολφ στη Σκωτία. Έκτοτε δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις στην χώρα μετά την πρόταση που διατύπωσε να κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους. Ο ίδιος έχει επίσης υποστηρίξει ότι υπάρχουν, στο Λονδίνο όπως και στο Παρίσι, περιοχές με ριζοσπαστικοποιημένο πληθυσμό όπου οι αστυνομικοί αρνούνται να επέμβουν, προκαλώντας την άμεση καταδίκη των δύο χωρών. Ο ίδιος εξάλλου ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του Τραμπ «ηλίθιες και ψευδείς» και είχε προσθέσει ότι εάν ο Τραμπ «ερχόταν στην χώρα μας, θα ήμασταν ενωμένοι εναντίον του».

 

Τον Ιανουάριο ο δισεκατομμυριούχος από τις ΗΠΑ είχε πει ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Βρετανία εάν του απαγορεύσουν να εισέλθει στην χώρα.


Λίγες ημέρες μετά, οι Βρετανοί βουλευτές κατακεραύνωσαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνεδρίαση διάρκειας τριών ωρών, όπου δεν διεξήχθη καμία ψηφοφορία, με θέμα το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της εισόδου του στη Βρετανία.


Πρόσφατα βέβαια ο Ντέιβιντ Κάμερον υπογράμμισε ότι θα ήταν ευτυχής να υποδεχθεί τον δισεκατομμυριούχο εφόσον αυτός λάβει κι επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM