Ο Τραμπ δήλωσε πως θα πάει στη Βρετανία μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα πάει στη Βρετανία μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί την Βρετανία την 24η Ιουνίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην χώρα για την παραμονή ή την αποχώρησή της από την ΕΕ, προκειμένου να εγκαινιάσει ένα γήπεδο γκολφ στην Σκωτία.


«(Αυτός ο χώρος) μου ανήκει και είμαι πολύ υπερήφανος. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στην τελετή των εγκαινίων», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος σε ένα δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Trump Turnburry, η οποία εδρεύει στη δυτική Γλασκόβη. «Θα ταξιδέψω εκεί την 24η Ιουνίου. Θα πραγματοποιηθεί μια επίσημη τελετή κατά την οποία θα κόψουμε την κορδέλα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λίζα Μακγκί, εκπρόσωπος τύπου του χώρου του γκολφ.


Η άφιξη του μεγιστάνα από τη Νέα Υόρκη, ιδιοκτήτη πολλών άλλων γηπέδων γκολφ στη Βρετανία, θα συμπέσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του Brexit, που αναμένεται να γίνει την 24η Ιουνίου το πρωί.


Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι είναι υποστηρικτής της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τον περασμένο μήνα, υπογραμμίζοντας όμως ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να αποφασίσουν.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «δεν προβλέπει» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.


Ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε τον Ιούλιο του 2015 τη Βρετανία στο πλαίσιο ενός τουρνουά που διοργανώθηκε σε ένα από τα γήπεδα γκολφ στη Σκωτία. Έκτοτε δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις στην χώρα μετά την πρόταση που διατύπωσε να κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους. Ο ίδιος έχει επίσης υποστηρίξει ότι υπάρχουν, στο Λονδίνο όπως και στο Παρίσι, περιοχές με ριζοσπαστικοποιημένο πληθυσμό όπου οι αστυνομικοί αρνούνται να επέμβουν, προκαλώντας την άμεση καταδίκη των δύο χωρών. Ο ίδιος εξάλλου ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του Τραμπ «ηλίθιες και ψευδείς» και είχε προσθέσει ότι εάν ο Τραμπ «ερχόταν στην χώρα μας, θα ήμασταν ενωμένοι εναντίον του».

 

Τον Ιανουάριο ο δισεκατομμυριούχος από τις ΗΠΑ είχε πει ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Βρετανία εάν του απαγορεύσουν να εισέλθει στην χώρα.


Λίγες ημέρες μετά, οι Βρετανοί βουλευτές κατακεραύνωσαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνεδρίαση διάρκειας τριών ωρών, όπου δεν διεξήχθη καμία ψηφοφορία, με θέμα το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της εισόδου του στη Βρετανία.


Πρόσφατα βέβαια ο Ντέιβιντ Κάμερον υπογράμμισε ότι θα ήταν ευτυχής να υποδεχθεί τον δισεκατομμυριούχο εφόσον αυτός λάβει κι επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM