H Oυγγαρία ενισχύει το φράχτη λόγω Ειδομένης

H Oυγγαρία ενισχύει το φράχτη λόγω Ειδομένης Facebook Twitter
0

Η Ουγγαρία άρχισε να ενισχύει τον φράκτη στα σύνορά της με τη Σερβία λόγω της αύξησης του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν εκεί μετά το κλείσιμο του καταυλισμού της Ειδομένης στη βόρεια Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Ούγγρος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Μετά το κλείσιμο του καταυλισμού των προσφύγων στην Ειδομένη την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τον ουγγρικό φράκτη αυξήθηκε», δήλωσε ο Γκιόργκι Μπακόντι, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουγγαρίας αρμόδιος για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Κατά συνέπεια, «άρχισε μια ενίσχυση του φράκτη: εκεί όπου μέχρι τώρα αρκούσαν τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, προχωράμε στην τοποθέτηση μόνιμων φρακτών», πρόσθεσε ο Μπακόντι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

Σύμφωνα με τον Μπακόντι, ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν παράνομα τον φράκτη αυτόν αυξήθηκε από 70-90 την ημέρα σε 100-150 αφότου έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο καταυλισμός της Ειδομένης, όπου βρίσκονταν πάνω από 8.200 πρόσφυγες οι οποίοι έλπιζαν να περάσουν στο έδαφος της πΓΔΜ.

Νωρίτερα σήμερα 200 ως 250 μετανάστες βρίσκονταν στη σερβική πλευρά των συνόρων με την ελπίδα να καταφέρουν να περάσουν στο έδαφος της Ουγγαρίας, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Ουγγαρία, η κύρια χώρα διέλευσης το περασμένο καλοκαίρι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ήθελαν να φθάσουν σε κράτη της δυτικής Ευρώπης, άρχισε να κατασκευάζει τον Σεπτέμβριο του 2015 έναν φράκτη, αρχικά αποτελούμενο από αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορά της με την Σερβία, μήκους 175 χιλιομέτρων, και κατόπιν, τον Οκτώβριο, και στα σύνορά της με την Κροατία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM