O Ερντογάν απαγορεύει στους μουσουλμάνους να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης

O Ερντογάν απαγορεύει στους μουσουλμάνους να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης Facebook Twitter
3

Σε σημερινό, τηλεοπτικό διάγγελμα που έκανε από την Κωνσταντινούπουλη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα της αντισύλληψης, λέγοντας ότι καμία οικογένεια μουσουλμάνων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί μεθόδους αντισύλληψης ή να προβαίνει σε οικογενειακό προγραμματισμό, ζητώντας μάλιστα από τους Τούρκους να κάνουν περισσότερα παιδιά.

«Θα πολλαπλασιάσουμε τους απογόνους μας. Κάνουν λόγο για πληθυσμιακό έλεγχο, αντισύλληψη. Κανένας μουσουλμάνος δεν θα πρέπει να ακολουθεί τέτοιες μεθόδους» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο το Θεού. Το πρωταρχικό καθήκον ανήκει στις μητέρες».

Γυναικείες οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει πολλές φορές στο παρελθόν τη στάση του Ερντογάν για τις παραινέσεις προς τις γυναίκες αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών που θα πρέπει αποκτήσουν ή για τις νουθεσίες στο να απορρίψουν τη «ξενόφερτη» Δυτική ιδέα περί ισότητας των φύλων.

Στο παρελθόν μάλιστα έχει χαρακτηρίσει την αντισύλληψη, «προδοσία».

Με στοιχεία από το Reuters

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ