850 πρόσφυγες περισυνέλεξε η ακτοφυλακή της Λιβύης

850 πρόσφυγες περισυνέλεξε η ακτοφυλακή της Λιβύης Facebook Twitter
0

Η ακτοφυλακή της Λιβύης περισύνελλεξε περίπου 850 μετανάστες χθες στη θάλασσα κοντά στη δυτική πόλη Σαμπράθα, είπε εκπρόσωπός της.

Ο Αγιούμπ Κασέμ είπε ότι οι μετανάστες έρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής και περιλάμβαναν 69 γυναίκες - 11 από τις οποίες ήταν έγκυες - καθώς και 11 παιδιά. Ταξίδευαν σε φουσκωτά, είπε.

Η Λιβύη είναι κομβικό σημείο για τους μετανάστες κυρίως από την Υποσαχάριο Αφρική που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της θάλασσας με την βοήθεια διακινητών.

Η Διεθνής Οργάνωση Μετανάστευσης έχει καταγράψει 235.000 μετανάστες στη Λιβύη, αλλά πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, μεταξύ 700.000 και ενός εκατομμυρίου. Μερικοί απ' αυτούς μένουν στη Λιβύη για να εργαστούν προτού επιστρέψουν στα σπίτια τους ή συνεχίσουν για την Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM