Η Ελλάδα αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Η Ελλάδα αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Facebook Twitter
0

Αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου που επιβεβαίωσε νωρίτερα πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Airbus της Egyptair εκφράζουν έλληνες αξιωματούχοι, που εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην σχετική είδηση που μετέδωσαν νωρίτερα Associated Press και Reuters.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Ehab Badawy, πρέσβης της Αιγύπτου στη Γαλλία, δήλωσε στο κρατικό κανάλι BFM: "Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως η πρεσβεία μας στην Αθήνα μάς είπε πως επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές, που είπαν πως βρήκαν λευκά και μπλε συντρίμμια που παραπέμπουν στα χρώματα της EgyptAir".

Ωστόσο ελληνικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως το υλικό που έχουν βρει μέχρι στιγμής δεν ήταν μπλε και άσπρο.

«Με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθ.Μπίνης.


Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».


Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν και το πρωί με εναέρια μέσα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές.


«Θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά που θα διαλευκάνουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους» είπε ο Αθανάσιος Μπίνης.

Στο μεταξύ το Associated Press, επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο, λέει πως τα συντρίμμια που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δεν ανήκουν στην πτήση MS804. Συγκεκριμένα, το πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα πως ανώτατος αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας είπε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αεροσκάφος. Ο Αθανάσιος Μπίνης, Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων, δήλωσε στην ΕΡΤ πως «μια εκτίμηση στα συντρίμμια έδειξε πως δεν ανήκουν σε αεροσκάφος», υποστηρίζοντας πως αυτό το επιβεβαιώνουν και οι αιγυπτιακές αρχές, μεταδίδει το AP.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε πως "υλικό που επέπλεε", συμπεριλαμβανομένων σωσιβίων και πλαστικών αντικειμένων, βρέθηκαn στη θάλασσα κοντά στο νησί της Καρπάθου, κοντά στο σημείο που πιστεύεται πως συνετρίβη το αεροσκάφος, αναφέρει από την μεριά του ο Guardian.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε λίγο νωρίτερα γνωστό, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, το κέντρο έρευνας και διάσωσης του στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο χάθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.


Σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αιγυπτιακή προεδρία, ο Σίσι δίνει ταυτόχρονα εντολή σε μια επιτροπή έρευνας που συνέστησε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας να αρχίσει αμέσως να ερευνά τα αίτια της εξαφάνισης του Airbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ