Αν το όνειρό σας ήταν να γίνετε αστροναύτης, τότε αυτή ίσως είναι η ευκαιρία που περιμένατε μια και η NASA ανακοίνωσε πως ψάχνει να προσλάβει αστροναύτες και σύντομα ξεκινούν οι αιτήσεις.

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ τα αποτελέσματα για το ποιοι τελικά θα καταλάβουν τις θέσεις θα ανακοινωθούν το 2017.

 

Το στέλεχος της NASA Charles  Bolden ανέφερε πως στόχος για τους νέους αστροναύτες θα είναι μια αποστολή στον  Άρη: "Η επόμενη ομάδα Αμερικανών διαστημικών εξερευνητών θα εμπνεύσει τη γενιά του Άρη να φθάσει σε νέα επίπεδα, και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας για να αφήσουμε τα ίχνη μας στον Κόκκινο Πλανήτη, "είπε στην ανακοίνωση.

 

Ωστόσο θα πρέπει κανείς να έχει κατά νου, πως απαραίτητο προσόν για την πρόσληψη στη NASA είναι η αμερικανική υπηκοότητα και στα "ψιλά γράμματα" σημειώνεται πως η συμβουλή είναι να μην σπεύσει κάποιος να την αποκτήσει μόνο για να μπορέσει να κάνει αίτηση.

 

Οι μισθοί των αστροναυτών διαμορφώνονται ανάλογα με τα προσόντα και το βαθμό που θα λάβουν όσου προσληφθούν. Σύμφωνα με το Q&A της ΝASA oι μισθοί ξεκινούν από 66.026 δολάρια ετησίως, αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 144.566 δολάρια ανά έτος.

 

Την επιτυχία όσων τελικά γίνουν αστροναύτες, θα καθορίσει η επίδοσή τους σε σειρά δοκιμασιών, αλλά και τα προσόντα στο βιογραφικό τους, η φυσική τους κατάσταση και μια σειρά άλλων προσόντων που απαιτούνται. Περισσότερες πληροφορίες για τους τολμηρούς εδώ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr