Κυψέλη - Σύνταγμα με ιπτάμενο ταξί

Κυψέλη - Σύνταγμα με ιπτάμενο ταξί Facebook Twitter
Το ιπτάμενο CityAirbus θα προσφέρει ένα προσιτό, φιλικό προς το περιβάλλον καινούργιο τρόπο ταξιδιού
0

Ιπτάμενα οχήματα κάθετης προσγείωσης και απογείωσης έχουμε δει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όμως η Airbus αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσει τη δυνατότητα στους ταλαιπωρημένους αστούς να γλιτώσουν άσκοπο χάσιμο χρόνου σε μποτιλιαρισμένους δρόμους προσφέροντάς τους ένα προσιτό, φιλικό προς το περιβάλλον καινούριο τρόπο μετακίνησης. Το VTOL taxi, το αστικό αεροταξί θα είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο. Το επιβατηγό CityAirbus θα τροφοδοτείται με ηλεκτρικούς κινητήρες και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αυτόνομα μία ολόκληρη ημέρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες επιτυχημένες δοκιμές πλήρους κλίμακας για το σύστημα προώθησης. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την πρώτη τους πτήση, που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του επόμενου έτους. 

Κυψέλη - Σύνταγμα με ιπτάμενο ταξί Facebook Twitter
Το όχημα θα τροφοδοτείται με ηλεκτρικούς κινητήρες και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ενεργειακή αυτονομία μία ολόκληρη ημέρα

Πάντως η Airbus δεν είναι η μόνη εταιρεία που στοχεύει στην ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας. Η γερμανική εταιρεία E-volo, για παράδειγμα, σχεδιάζει επίσης να δρομολογήσει μια υπηρεσία ταξί τον επόμενο χρόνο, ενώ η Uber έχει υποσχεθεί να πραγματοποιήσει τα δικά της ταξίδια μέχρι το 2020. Στο Ντουμπάι έγινε πρόσφατα η επιτυχημένη δοκιμή του αυτόνομου Volocopter (που έχει όμως αυτονομία για μικρότερες 30λεπτες διαδρομές) ενώ τέλος, υπάρχει η γερμανική εταιρεία Lilium, η οποία μόλις επένδυσε 90 επιπλέον εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του ηλεκτροκίνητου ταξί, με την προοπτική να είναι εμπορικά διαθέσιμη μια σειρά αεροσκαφών μέχρι το 2025.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM