Υπάρχει μια μυσταγωγία, ένα τελετουργικό γύρω από την τέχνη της δερματοστιξίας και τη δημιουργία του tattoo. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως το δέρμα «διακοσμείται» με έναν μοναδικό τρόπο, αλλά και στην αλληλεπίδραση μεταξύ του  tattoo artist με αυτόν που θέλει να χτυπήσει το τατουάζ.

 

Στο μέλλον όμως αυτή η προσωπική επαφή με τον tattoo artist ενδέχεται να χαθεί καθώς το ρομπότ - tatoo artist «απειλεί» να αντικαταστήσει τον άνθρωπο όπως δείχνει ένα βίντεο που ανέβηκε από την εταιρία Autodesk Pier 9. 

 

Το project πραγματοποιήθηκε από τους Γάλλους Pierre Emm και Johan da Silveira μια ομάδα γνωστή ως "Appropriate Audiences". Οι δυο συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο και γρήγορα το ταλέντο τους χαρακτηρίστηκε από την δημιουργία τού Tatoué. Μάλιστα το έργο τους το είχαν παρουσιάσει το 2014. Το έργο τους τότε ήταν σε πρώιμο στάδιο και έπρεπε να δουλέψουν αρκετά ώστε να το εξελίξουν.

 

Ο 3D εκτυπωτής που δημιούργησαν οι δύο Γάλλοι
Ο 3D εκτυπωτής που δημιούργησαν οι δύο Γάλλοι

 

Το Tatoué όπως ονομάζεται το project είναι ένας τροποποιημένος εκτυπωτής 3D που μπορεί να κάνει τατουάζ χρησιμοποιώντας βελόνα. Η σημερινή έκδοσή του είναι πιο ολοκληρωμένη με τους δύο δημιουργούς του να αναζητούν κεφάλαια ώστε να το αναπτύξουν. 

 

Ο David Thomasson, υπεύθυνος μηχανικός στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Έρευνας του Autodesk ανέφερε πως «το ρομπότ που φαίνεται στο βίντεο και ο εκτυπωτής έχουν παρόμοιες λειτουργίες. Το μέρος του δέρματος σαρώνεται χειροκίνητα και το tattoo σχεδιάζεται πάνω στην σαρωμένη επιφάνεια. Οι πληροφορίες αυτές εισάγονται στο ρομπότ με την μορφή κώδικα». 

 

Ωστόσο όπως αναφέρει το «ΤheVerge» υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα με το να βάζεις ένα ρομπότ να σου χτυπάει tattoo.

 

Οι μηχανές δεν είναι (προς το παρόν) κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν την σταθερότητα του ανθρώπινου χεριού.

 

Επίσης, αν και λόγω της κωδικοποίησης του ρομπότ η πιστότητα του σχεδίου που θες να «χτυπήσεις» αναμένεται να είναι ακριβής, ωστόσο άγνωστο είναι το πως μια τόσο μεγάλη και βιομηχανικού τύπου μηχανή μπορεί να είναι αποτελεσματική όταν «χτυπάει» το tattoo χωρίς να διαπερνά το δέρμα.

 

Τέλος, αναρωτιέται το «The Verge», το ρομπότ μπορεί να είναι σταθερό, αλλά τι γίνεται με τον άνθρωπο που καλείται να το εμπιστευτεί;

 

Μένει να δούμε στο μέλλον αν και κατά πόσο το Tatoué μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο στην τέχνη της δερματοστιξίας. 

 

 

Με πληροφορίες από Gizmondo και The Verge.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr