Σύμφωνα με τo πρακτορείo του BBC, η Google για πρώτη φορά παρουσίασε το νέο ανοιχτό (δωρεάν) λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζει (σε πρώτο στάδιο για τα «ελαφρά» netbooks).

Η υπόσχεση της; Οι υπολογιστές μας θα κάνουν εκκίνηση σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα σχεδόν όσο χρόνο χρειάζεται για να ανοίξει μια τηλεόραση. (Ακόμη και τα ταχύτερα σύγχρονα μηχανήματα που «τρέχουν» Windows ξεπερνούν τα 30 δευτερόλεπτα κατά την εκκίνηση.)

Το Chrome OS δεν έχει καμία σχέση με τα λειτουργικά συστήματα που γνωρίζουμε ως τώρα. Μοιάζει περισσότερο με πρόγραμμα πλοήγησης στο ίντερνετ και φημολογείται πως θα αποτελέσει άρτιο ανταγωνιστή των παραδοσιακών πλέον Microsoft Windows αλλά και του νεοσύστατου Snow Leopard της Apple εφόσον από κάποιο σημείο και μετά θα χρησιμοποιείται και από πιο παλιούς υπολογιστές που τρέχουν πιο "βαρια" προγράμματα.

Το κύριο γνώρισμα του νέου λειτουργικού είναι πως οι εφαρμογές και τα δεδομένα των χρηστών δεν θα βρίσκονται πλέον εγκατεστημένα στον υπολογιστή του μα θα αποθηκεύονται σε απομακρυσμένους servers της Google, κάπου μέσα στον αχανή κυβερνοχώρο. Με αυτό τον τρόπο το νέο λειτουργικό δίνει τέλος στα updates, τις εγκαταστάσεις, και τη χρήση σκληρών δίσκων. Έτσι ακόμη και εάν ο χρήστης δεν διαθέτει τον προσωπικό του υπολογιστή, μπορεί να ανακτά όλα τα αρχεία του ανά πάσα στιγμή όπου κι αν βρίσκεται. Αρκεί μόνο μια σύνδεση στο διαδίκτυο!

Η εταιρεία έχει δηλώσει πως το λειτουργικό της θα διανέμεται δωρεάν όπως ήδη συμβαίνει και με το σύστημα Android για τα Smart Phones.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr