Το γαλλικό Κοινοβούλιο ψήφισε εχθές οριακά υπέρ της θέσπισης δρακόντειων μέτρων κατά της online πειρατείας και του παράνομου downloading (σ.σ. μετά πήγαν να δουν τον 2ο κύκλο της 3ης σεζόν του 'Dexter').

Με 285 ψήφους 'υπέρ' και 225 'κατά', ψηφίστηκε από τη γαλλική Βουλή το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη βίαιη "αποσύνδεση" από το internet όσων συλλαμβάνονται να διανέμουν και να κατεβάζουν πειρατικά αρχεία. Αυτή η σκληρή πολιτική κατά της πειρατείας έχει τραβήξει από εχθές τη διεθνή προσοχή, αφού και άλλες χώρες αναζητούν τρόπους κάθετης αντιμετώπισης του φαινομένου.

Το σχέδιο νόμου, που χαίρει της πλήρους υποστήριξης του προέδρου Σαρκοζί, είναι η δεύτερη φορά που εισέρχεται στην ατζέντα του κοινοβουλίου, αφού την προηγούμενη είχε καταψηφιστεί ως αντισυνταγματικό.

Παρόλο που το σχέδιο έχει φυσικά και την αμέριστη υποστήριξη του συνόλου της μουσικής και κιν/κης βιομηχανίας, οι ενώσεις καταναλωτών προειδοποιούν πως ο νόμος, εφόσον ψηφιστεί, ενδεχομένως να είναι αναποτελεσματικός αφού θα στρέφεται και εναντίων απλών downloaders.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντως, αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με το εάν η διακοπή πρόσβασης στο internet αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr