Σβάστικα εμφανίστηκε σε φιλικό αγώνα Κροατίας και Ιταλίας

Σβάστικα εμφανίστηκε σε φιλικό αγώνα Κροατίας και Ιταλίας Facebook Twitter
1

Η ομάδα της Κροατίας μπορεί να αντιμετωπίσει περαιτέρω κυρώσεις και ποινές από τη UEFA καθώς στο χθεσινό φιλικό της ομάδας με την Εθνική Ιταλίας εμφανίστηκε στο στάδιο το σύμβολο της σβάστικας.


Δεν είναι ξεκάθαρο εάν χαράχτηκε γήπεδο ή ζωγραφίστηκε πριν τον αγώνα, πάντως παρότι το παιχνίδι γινόταν κεκλεισμένων των θυρών –επειδή η εθνική Κροατίας ήταν τιμωρημένη για ρατσιστικά συνθήματα που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια προηγούμενου παιχνιδιού της- το σύμβολο ήταν εμφανές από την τηλεοπτική κάλυψη και βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου, όπου έκανε τις επιθέσεις της η ομάδα της Ιταλίας στο πρώτο μέρος.

Σβάστικα εμφανίστηκε σε φιλικό αγώνα Κροατίας και Ιταλίας Facebook Twitter

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου προσπάθησαν να το καλύψουν πριν την έναρξη του β' ημιχρόνου αλλά δεν κατάφεραν και πολλά. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Κροατίας (HNS), Tomislav Pacak δήλωσε στα βαλκανικά μέσα πως «ζητούμε συγγνώμη σε όλους τους οπαδούς και των δύο ομάδων που είδαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, καθώς και στη φιλοξενούμενη Ιταλία για το ναζιστικό σύμβολο.

"Όπως έχουμε πληροφορηθεί μέχρι στιγμής, το σύμβολο χαράχτηκε 24 ή 48 ώρες πριν το παιχνίδι. Πρόκειται για σαμποτάζ και εγκληματική πράξη, και ζητούμε από τις αστυνομικές αρχές να βρουν τους ενόχους, ενώ έχουμε ήδη ενημερώσει και την UEFA. Αυτό είναι μια απαξίωση όχι μόνο για την HNS αλλά και για όλη την Κροατία. Ούτε ο προπονητής ούτε οι παίκτες της Εθνικής πρόκειται να κάνουν κανένα σχόλιο" πρόσθεσε ο Tomislav Pacak.

Ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Κροατίας Davor Suker δήλωσε πως «είναι ένα από τα προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς και απόψε κάτι συνέβη, αλλά θα προτιμούσαμε να μην κάνουμε κάποιο σχόλιο τώρα άμεσα».
Αυτό, σύμφωνα με τη Daily Mail δεν είναι το πρώτο περιστατικό σε φιλικά μεταξύ Ιταλίας και Κροατίας. Σε ένα φιλικό με την Ιταλία στο Λιβόρνο το 2006, περίπου 200 οπαδοί της Κροατίας σχημάτισαν με τα χέρια τους το ναζιστικό σύμβολο της σβάστικας, ενώ φώναζαν και ναζιστικούς χαιρετισμούς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM