50 συλλήψεις για "βρώμικο ποδόσφαιρο" στην Ιταλία

50 συλλήψεις για "βρώμικο ποδόσφαιρο" στην Ιταλία Facebook Twitter
1

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε 50 συλλήψεις υπόπτων για στημένα παιχνίδια νωρίς το πρωί ενώ ακόμη 70 άτομα βρίσκονται υπό έρευνα στη νότια πόλη Κατάτζαρο. 

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, η επιχείρηση «βρώμικο ποδόσφαιρο», όπως αποκαλείται η μεγάλη επιχείρηση των αρχών, έφερε αποτελέσματα στο μεγάλο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Πολλοί ήταν οι εμπλεκόμενοι που προσήχθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε επιχείρηση για στήσιμο παιχνιδιών με την καθοδήγηση της ιταλικής Μαφίας. Τουλάχιστον 30 ομάδες που αγωνίζονται στην τρίτη και τέταρτη εθνική κατηγορία φέρονται να είναι εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο.

Ποδοσφαιριστές, παράγοντες, πρόεδροι, μέλη της διοίκησης, φαίνεται πως είχαν άμεσες και στενές σχέσεις με παρακλάδια της ιταλικής μαφίας, όπως της Καλαβρίας και της Ντραγκέτα, και περιλαμβάνονται στη λίστα των συλληφθέντων με την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη αθλητικής απάτης, όπως αναφέρει και το ιταλικό πρακτορείο ΑNSA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι ιταλικές αρχές αναφέρουν την εμπλοκή και ενός αστυνόμου, ενώ δεν γίνεται σαφές εάν η επιχείρηση «βρώμικο πόδοσφαιρο» συνδέεται άμεσα με προηγούμενη επιχείρηση της αστυνομίας που αφορούσε στημένους αγώνες στην Α' και Β' κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ