Μέτρα για τις "αθλιότητες" των γηπέδων ετομάζει ο Κοντονής

Μέτρα για τις "αθλιότητες" των γηπέδων ετομάζει ο Κοντονής Facebook Twitter
Αστυνομικοί προσέρχονται στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα της Super League Ελλάδας μεταξύ των ομάδων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης", στην Αθήνα, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015. Ο αγώνας έληξε με σκορ 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού.ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
3

Με αφορμή τα περιστατικά βίας και τα πρόσφατα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, κάλεσε την Τετάρτη στο γραφείο του, τους προέδρους των ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Football League, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να τους ανακοινώσει τις προθέσεις του Υπουργείου για εφαρμογή νέων μέτρων.

Αναλυτiκά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι αθλητικοί φορείς και παράγοντες αθλητικών σωματείων, όλων των «αποχρώσεων» καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί με αφορμή, αφενός μεν αποφάσεις τρίτων, αφετέρου δε γεγονότα ακραίων αγριοτήτων που συντελούνται στους αγωνιστικούς χώρους.


Η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τους πάντες, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη νομοθετικά να αντιμετωπίσει παθογένειες και αθλιότητες, οι οποίες εκτρέφονται επί σειρά ετών και δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό και τη νεολαία.

Ιδίως μετά τα τελευταία έκτροπα, όλοι συμφωνούν ότι οι υφιστάμενες διοργανώτριες αρχές και οι φορείς που υπάγονται σε αυτές, είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να οργανώσουν και να διεξαγάγουν πρωταθλήματα χωρίς σκιές και χωρίς βιαιότητες.

Τονίζουμε όμως, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε ακραίες επιθέσεις, που φτάνουν μέχρι του σημείου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εις βάρος εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων εντάσσουν τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης αποκλειστικά στο πλαίσιο των διοργανωτριών αρχών για όσα διαδραματίζονται επί μονίμου βάσεως στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.

Για το λόγο αυτό αύριο στις 13:00 έχουν κληθεί στον Υφυπουργό οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super league και τη Football League, όπου και θα τους ανακοινωθούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, αφού ακούσει τις απόψεις τους.

Ευελπιστούμε ότι όσοι σήμερα καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί για όσα ισχυρίζονται, αν και γνωρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και αντιλαμβάνονται το πεδίο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για την πάταξη της βίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς αιρέσεις και «αστερίσκους» αφού όπως σωστά έχει διατυπωθεί, όσοι είναι νομοταγείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ας κάνει ταυτόχρονη έφοδο η Αστυνομία στα διάφορα γραφεία οργανωμένων οπαδών των ομάδων για να δείτε πόσα πράγματα θα βρεθούν "τυχαία". Από στειλιάρια και σιδερολοστούς, μέχρι ναρκωτικά έχει ακουστεί ότι μπορεί να βρεθούν διαθέσιμα για τα "δικά τους παιδιά" και να προχωρήσουν σε συλλήψεις και προσαγωγές ανεξαιρέτως σε ποια ομάδα είναι.Αυστηρότεροι έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλους τους χώρους των γηπέδων και περιφρούρηση τους ΠΡΙΝ την προσέλευση και σωματικό έλεγχο των φιλάθλων.Τα γήπεδα να τεθούν υπό την εποπτεία και ευθύνη των ομάδων που τα χρησιμοποιούν. Όποιες ζημιές προκληθούν από φιλάθλους σε θύρες που έχουν διανεμηθεί εισιτήρια για φιλάθλους της Χ ομάδας, να αποζημιώνονται από την ίδια.Τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας επάνω από τις εξέδρες (εννοείται σε απροσπέλαστα σημεία από τους φιλάθλους) για την καταγραφή προσώπων που προκαλούν καταστροφές και σύλληψή τους στην έξοδο από την αστυνομία.Οικονομικός έλεγχος όλων των αθλητικών παραγόντων και διαιτητών, καθώς και απαγόρευση σε οποιονδήποτε έχει ποινικό μητρώο να βρίσκεται στο ΔΣ ομάδας ή να είναι διαιτητής. Επίσης, έλεγχος των ποσών που έχουν διατεθεί για την απόκτηση του Χ αθλητή αν όντως έχουν διατεθεί για αυτό το σκοπό και δεν αποτελούν κάποια από αυτά ξέπλυμα μαύρου χρήματος.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κάποιας ομάδας σε παρατυπίες/αποζημιώσεις/δικαστικές αποφάσεις, αυτόματος αποκλεισμός της από ευρωπαϊκούς θεσμούς για αρχή και από συλλογικούς αν επιμείνει στη μη συμμόρφωση της.
Πολύ καλή κίνηση. Ελπίζω μόνο να μη μείνουν στα χαρτιά όπως παλαιότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η αθλιότητα στα γήπεδα έχει παραγίνει, από όπου κι αν το πιάσεις το ελληνικό πρωτάθλημα βρωμάει. Προσωπικά θα υποστήριζα ακόμα και διακοπή πρωταθλήματος ή απαγόρευση συμμετοχής των ομάδων στην Ευρώπη αν χρειαστεί. Αυτός ο καρκίνος πρέπει να καταπολεμηθεί πάση θυσία.
Μια γερή δόση καφριλας την Κυριακή ηταν αρκετή για να θυμίσει στην καινούργια κυβέρνηση οτι θα κερδίσει μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη απο τους Ελληνες, αν δείξει οτι έχει τα κοτσια να τα βάλει με τη κολοσσιαία σαπιλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.