Τέλος ο Σκολάρι από τη Βραζιλία

Τέλος ο Σκολάρι από τη Βραζιλία Facebook Twitter
4

Μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας αναφέρουν ότι ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι δεν θα συνεχίσει τη θητεία του στον πάγκο της "Σελεσάο", την ώρα που ο ίδιος αφήνει την απόφαση στην  ομοσπονδία της χώρας. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας αποφάσισε να απομακρύνει τόσο αυτόν, όσο και όλο το επιτελείο του, μετά και τη βαριά ήττα και στο μικρό τελικό του Μουντιάλ από την Ολλανδία. Συνολικά σε ημιτελικό και μικρό τελικό η «Σελεσάο» δέχτηκε 10 γκολ και πέτυχε μόλις ένα.

Ο Σκολάρι, γνωστός με το ψευδώνυμο του Felipao, οδήγησε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 στην Ιαπωνία. Ανέλαβε την ομάδα το Δεκέμβριο του 2012, λίγο πριν η Βραζιλία φιλοξενήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο κατέκτησε, κάτι που θεωρήθηκε ως πρόβα για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Φταίει ο Σκολάρι που δεν έχει Πελέ,Ρομάριο,Ρονάλντο,Ροναλντίνιο κτλ, αλλά έναν Νειμάρ και έναν Τ. Σίλβα (που δεν έπαιζαν καν με την Γερμανία);Φταίει ο Σκολάρι που οι Βραζιλιάνοι είναι υστερικοί με την Εθνική ποδοσφαίρου τους και φορτώνουν με πίεση την (έτσι και αλλιώς νεανική) ομάδα, γιατί απλά δεν μπορούν να δεχτούν πως φέτος η ομάδα δεν είναι όπως παλιά;Φταίει ο Σκολάρι που η Γερμανία είναι τρομακτικά καλύτερη από όλους τους άλλους και που μάλιστα διαχειρίστηκε την ανωτερότητα της άψογα, ανεβάζοντας την απόδοση της σταδιακά; Ένα δείγμα της δουλειάς που έγινε για αυτό το 7-1:"Εδώ και δύο χρόνια, η γερμανική ομοσπονδία έχει αναθέσει στο Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Deutsche Sporthochschule Köln) την πλήρη χαρτογράφηση όλων των αντιπάλων της. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου, αφού υποσχέθηκαν πλήρη εχεμύθεια, μελέτησαν με προσοχή στα όρια της εμμονής κάθε αντίπαλο, βάζοντας σε ένα λογισμικό τα αθλητικά στοιχεία του, την προσωπική του ζωή, τις συνεντεύξεις και τα άρθρα που έχουν γραφτεί για αυτόν, τους τραυματισμούς και όλα τα στατιστικά στοιχεία που τον συνοδεύουν. «Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε μια τεράστια βάση δεδομένων με όλους τους αντιπάλους μας, βάσει των οποίων μπορούμε να αντλήσουμε ποιοτικές πληροφορίες για όλους» δήλωσε ο βοηθός προπονητή της Γερμανίας, Χάνσι Φλικ."http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=614391Έχω την εντύπωση, πως αν δεν ήταν ο Σκολάρι, ούτε το σπρώξιμο της διαιτησίας δεν τους έφτανε μέχρι τους 4 και εκεί, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν τον έσωζε από τα πανέτοιμα για την περίσταση Πάντσερ. ΥΓ: Το 3-0 από τους -επίσης καλύτερους Ολλανδούς-, έρχεται σε φυσική συνέχεια της κατάρρευσης, δεν φάνηκε κανείς στην χώρα να μπορεί να διαχειριστεί την ήττα με ψυχραιμία. Ειδήσεις όπως αυτή που λέει ότι έδιωξαν (από την ομονσπονδία της χώρας) τον μεγάλο Καφού από τα αποδυτήρια που πήγε να παρηγορήσει τους παίχτες, δείχνουν πως κανείς από τους εκτός ομάδας δεν σκεφτόταν καθαρά.
Φταίει για το ποιούς κάλεσε στην Εθνική. Δε σου λέω που δεν κάλεσε τους (πεσμένους αλλά με πολύ βαριά ονόματα) Κακά, Ροναλντίνιο και Ρομπίνιο. Άφησε έξω πραγματικά τοπ ποδοσφαιριστές. Ενδεικτικά:Φιλίπε Λουίς και Μιράντα από τη σούπερ φορμαρισμένη και πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλετικο, Κουτίνιο και Λέιβα από Λίβερπουλ, Ραφίνια από Μπάγερν και Λούκας Μόουρα από Παρί.
Δεν διαφωνώ, πολλοί έκραζαν από την αρχή που παίζει με Λουίς Γκουστάβο, όμως και πάλι μήπως αυτά είναι θέματα που δεν προδικάζουν ή δικαιολογούν μια αποτυχία όσο νομίζουμε;Μήπως μόνο ο Προπονητής τα ξέρει αυτά και η όποια -δική μας- κουβέντα είναι μόνο προς προσωπική εκτόνωση;Σε πολλές περιπτώσεις ασκήθηκε κριτική σε προπονητές για τις επιλογές τους και τελικά δικαιώθηκαν.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δική μας Εθνική που ειδικά επί Ότο βρίζανε όλοι, αλλά το Εύρο το σήκωσε, αν είχε φάει 3 5 και 5 δεν θα βρίζανε όσο βρίσανε τον Παναγούλια που "έπαιξε μόνο άμυνα"; Θέλω να πω, σίγουρα υπάρχουν ερωτηματικά για την επιλογή παικτών του Σκολάρι, αλλά έχοντας υπ' όψην μου πως γνωρίζει καλύτερα απ' όλους μας τα δεδομένα -φόρμα και ψυχολογία του κάθε παίκτη, τι τύπου παίκτη χρειάζεται κτλ-, πως θέλει πολύ πιο πολύ από όλους εμάς την επιτυχία και πως έχει και 1-2 γνώσεις παραπάνω γενικά πάνω στο θέμα, μου φαίνεται αδιανόητο να δώσω πολύ βάρος σε αυτό το θέμα.Ειδικά εφόσον μιλάμε για έναν προπονητή που στα Μουντιάλ και σε θέματα οργάνωσης ομάδας για μικρής διάρκειας τουρνουά είναι μανούλα.Δεν μιλάμε για το αν έπρεπε ο Αλέφαντος να κάνει αλλαγή τον Γεωργάτο στο δεκάλεπτο, μιλάμε για τον -ανάμεσα σε άλλα- πρώτο προπονητή που κατάλαβε πως μια ομάδα χρειάζεται ψυχολόγο για να αντέξει την πίεση.ΥΓ: Είναι η αδυναμία μου ο Σκολάρι, sorry :)