"Είναι ντροπή στην εποχή μας να κρύβει κανείς τον πραγματικό του εαυτό"

"Είναι ντροπή στην εποχή μας να κρύβει κανείς τον πραγματικό του εαυτό" Facebook Twitter
Ένα παλιό στιγμιότυπο με τον Gary Neville και τον Paul Scholes της Μάντσεστερ οι οποίοι μετά από νικηφόρο γκολ είχαν ανταλλάξει ένα φιλί και που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.
6

Oι ποδοσφαιριστές των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την βαρύτητα της διοργάνωσης και να κάνουν μια γενναία δήλωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Ναβί Πιλάι στο χθεσινό συνέδριο στη Γενεύη.

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έθεσε αυτή την πρόκληση στους gay αθλητές του Μουντιάλ, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία της. 

" Είναι ντροπή να κρύβει κανείς τον πραγματικό του εαυτό και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στην εποχή μας. Ειδικά οι αθλητές που αποτελούν πρότυπο για εκατομμύρια κόσμου θα πρέπει να δώσουν το ηχηρό μήνυμα και να δείξουν πως δεν φοβούνται." ανέφερε σε σημείο της ομιλίας της. 

"Είναι ντροπή στην εποχή μας να κρύβει κανείς τον πραγματικό του εαυτό" Facebook Twitter
"Οι αθλητικές δραστηριότητες θα πρέπει να είναι αιτία για εορτασμό των ανθρωπίνων δυνατοτήτων και όχι να γενικεύουν τη δυστυχία των υπολοίπων" Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι

Στο ίδιο συνέδριο η Ναβί Πιλάι επεκτάθηκε και στα γενικότερα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και τόνισε πως προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι οι πολίτες της και όχι η δόξα μιας διοργάνωσης.

"Οι αθλητικές δραστηριότητες θα πρέπει να είναι αιτία για εορτασμό των ανθρωπίνων δυνατοτήτων και όχι να γενικεύουν τη δυστυχία των υπολοίπων"

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
"Είναι ντροπή στην εποχή μας να κρύβει κανείς τον πραγματικό του εαυτό"Ντροπή είναι να λες σε κάποιον ενήλικα τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κρύβει.Ακόμα χειρότερο είναι να ορίζεις ποιος είναι ο πραγματικός του εαυτός. Εκτός και εάν η σεξουαλική μας προτίμηση είναι και ο ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ οπότε το λύσαμε το υπαρξιακό μας. Τρομάρα μας...
Εχουν υπάρξει ήδη coming out στον επαγγελματικο αθλητισμο, και μάλιστα εν ενεργεία. Ειναι λιγοι ακομα αλλα προχωράει. Και δεν εχασαν τους σπόνσορες τους. Ισα ισα αυτη τη στιγμη υπαρχει ενα μεγαλο ρευμα "ισοτητας" το οποιο θα φερει ο αθλητης, με συγχαρητηρια και προστασια απο προεδρους (πχ Ομπαμα), και μεγαλες εταιριες λενε οτι ψαχνουν πια για καποιον να κανει coming out. Δηλαδη παιζει το σπονσοραρισμα να ειναι και μεγαλυτερο.Πιο προσφατος ειναι ο ποδοσφαιριστης Michael Sam, που εκλεισε και συμβολαιο και παει μια χαρα....τα πραγματα προχωρανε με ραγδαιο ρυθμο....ηρθε η ωρα...
Θα υπάρχει δυσκολία πάντα ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο υπάρχει ο άνθρωπος πάνω στον πλανήτη.Υπάρχει μια αχαρτογράφητη ομάδα,απίστευτα ισχυρή,ανοργάνωτη,χωρίς αρχηγούς και προέδρους,που πρόλα αυτά δρα με άψογο συντονισμό σαν να κατευθύνεται από κάποιο αόρατο χέρι,μια σκοτεινή δύναμη που παρεμποδίζει την ευημερία του ανθρώπου και την ευτυχία.Δεν είναι άλλοι από τους ηλίθιους.
Τι ξέρει μωρέ αυτή η άσχετη; Η μαύρη; Η ξένη; Η αλλόθρησκη; Εδώ έχουν αποφανθεί οι πιο ΕΙΔΙΚΟΙ στα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει λήξει προ πολλού το θέμα: οι λευκοί, άνδρες και πάνω απ'όλα ΕΛΛΗΝΕΣ (ανώτερη ράτσα, όπως και να το κάνεις): ο Άνθιμος που το στόμα του στάζει μέλι, ο Αμβρόσιος (κήρυκας της αγάπης), οι Χρυσαυγίτες μας που θέλουν το καλό μας, ο Μιχαλολιάκος του Πειραιά, το καμάρι μας ο Σφανκιανάκης, ο Καρατζαφέρης μας και οι συν αυτώ, ο Πρωθυπουργός μας και οι εκλεκτοί συνεργάτες του, όπως ο Υπουργός μας της ΔΙκαιοσύνης, που δεν βρίσκουν κανέναν απολύτως λόγο να νομοθετήσουν. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Τι ξέρει αυτή η κουτόφραγκη; Άσε μας, καημένε...
Πες τα, πες τα...Που όταν εμείς κάναμε πολιτισμό, αυτοί κρέμονταν απ' τα δέντρα. Που είμαστε είδος και όχι έθνος (τα 'χει πει ο Λιακόπουλος, αλλά ποιός τον ακούει το νέο Πλάτωνα; )!Που έχουμε μια Ακρόπολη εμείς! Και παραλίες! Και ήλιο!Πείτε της εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια πράγματα!