Με την πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ).
Με την πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ).

 

Τους αθλητές Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Παπαχρήστου και Κώστα Φιλιππίδη που συμμετείχαν στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στο Βελιγράδι υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τρίτης. Μαζί τους ήταν και οι υπόλοιποι αθλητές της ελληνικής αποστολής: Ο Μιχάλης Σταματογιάννης και η Ραφαέλα Σπανουδάκη που συμμετείχαν στη σφαιροβολία και στα 60 μέτρα αντίστοιχα, η Ελισάβετ Πεσιρίδου που αγωνίστηκε στα 60μ. εμπόδια και ο 17χρονος αθλητή και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των παίδων, στην κατηγορία κάτω των 18 και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. 

 

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και των προπονητών των αθλητών και αθλητριών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τα θέματα που απασχολούν του Έλληνες και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες και δεσμεύτηκε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί του χρόνου στο κλειστό της Παιανίας, όπου όπως τόνισε θα είναι κι εκείνος εκεί για να το παρακολουθήσει δια ζώσης.

 

«Πως είναι από εκεί ψηλά; Όταν ανεβαίνεις;» είπε με διάθεση να «σπάσει τον πάγο» ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο χρυσό κορίτσι των αιθέρων, Κατερίνα Στεφανίδη. Κι εκείνη γελώντας απάντησε: «Ο Κώστας (σ.σ. Φιλιππίδης) ήταν πιο ψηλά οπότε είχε καλύτερο... perspective».

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στην ελληνική αποστολή: «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όχι μόνο να λέμε ωραίες κουβέντες όταν φέρνετε τα αποτελέσματα, αλλά να φτιάξουμε και κάποιες υποδομές. Υποδομές που θα ενισχύσουν τον μαζικό αθλητισμό γιατί από εκεί ξεπηδούν τα νέα παιδιά που αθλούνται, αλλά και τον πρωταθλητισμό, σε βάσεις στέρεες και υγιείς. Βάσεις που δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για να βγαίνουν αθλητές που θα μας κάνουν υπερήφανους. Νομίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και άρα και οι δημόσιες επενδύσεις που βεβαίως θέλουν και λίγο χρόνο για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο πρέπει να στραφούν περισσότερο εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοσιότητας». Μάλιστα κοινοποίησε στο λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία από τη συνάντηση, σχολιάζοντας: «Με τους αθλητές της εθνικής αποστολής στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βελιγράδι, που μας έκαναν περήφανους με τις επιδόσεις τους». 

 


Κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου, η Κατερίνα Στεφανίδου είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους πριν αρχίσουν να «γράφουν» πως «Ζητήσαμε αρκετά, ζητήσαμε πολλά από τον πρωθυπουργό. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε ζητήσει τρία πράγματα, γιατί έχει τόσα άλλα πράγματα να διαχειριστεί».

 

Κι όταν οι κάμερες άρχισαν να βιντεοσκοπούν το «χρυσό» κορίτσι δήλωσε: «Ζητήσαμε αρκετά πράγματα. Ελπίζουμε κάποιο από αυτά να γίνει με ίσως το βασικότερο να είναι το κλειστό της Παιανίας. Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσουν να γίνουν αγώνες στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα καλύτερα κλειστά και πίστες το κλειστό της Παιανίας. Θα μπορούν να γίνουν μεγάλοι αγώνες στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρχει έτσι και ένα κλειστό να προπονηθούμε. Θα υπάρχει θέρμανση... κάτι πολύ βασικό. Υπάρχει πλέον θέρμανση στον Άγιο Κοσμά, αλλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα. Εμείς περνάμε περισσότερο χρόνο στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν έχει θέρμανση, έχει λίγο κρύο μέσα. Ζητήσαμε πολλά...»

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη ρωτήθηκε αν ήταν γνώστης του αθλήματος ο πρωθυπουργός και απάντησε: «Ναι ναι! Μας γνώριζε όλους ποιοι είμαστε, προσωπικά. Θυμόταν τα ύψη, ήξερε πολλά πράγματα. Ο... άνθρωπος έχει άλλες δουλειές... νομίζω πως του φάγαμε την ώρα».

 

Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται ικανοποιημένη από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Στεφανίδη είπε: «Τώρα τι να σας πω; Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως μία συνάντηση με ένα πολιτικό πρόσωπο έχει πάει καλά ή όχι (γελάει). Νομίζω πως πήγε πολύ καλά. Του εκθέσαμε αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως παραδείγματος χάρη το ταρτάν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παραπονεθήκαμε αρκετά για το κλειστό, αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχουμε ταρτάν καλών προδιαγραφών να αγωνιστούμε λόγω του ποδοσφαίρου. Από τις φωτοβολίδες καταστρέφεται το ταρτάν. Είναι πια και 13 ετών. Θέλει αλλαγή. Δεν το γνώριζε αυτό ο πρωθυπουργός. Ελπίζουμε πως από όσα του ζητήσαμε κάποιο θα γίνει».

 

Ο Κώστας Φιλιππίδης τόνισε: «Ήταν πολύ θερμή η υποδοχή από τον πρωθυπουργό. Συζητήσαμε κάποια πράγματα, αφού μας συνεχάρη, μιλήσαμε για διάφορα ζητήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και πρέπει να λυθούν. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ότι θα έχει δοθεί μια λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μπορούμε να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας ιδιαίτερα ως προς την αποκατάσταση των ζημιών στο κλειστό της Παιανίας, ώστε να μπορούμε πρώτα να γυμναζόμαστε και εν συνεχεία να κάνουμε και τους αγώνες που πρέπει να κάνουμε. Ηταν μία πέρα του εθιμοτυπικού της υποθέσεως, μία ουσιαστική συνάντηση για να μπορέσουν να προχωρήσουν κάποια ζητήματα σοβαρά που θα μας δώσουν κι εμάς το έναυσμα να προχωρήσουμε σε κάτι καλύτερο».

 

Ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είπε κάτι σε προσωπικό επίπεδο: «Δεν προχωρήσαμε σε προσωπικές συζητήσεις. Κυρίως εδώ ήρθαμε ως ομάδα κι αυτό είναι το σημαντικό! Ότι ήρθαμε εδώ ως ομάδα οι αθλητές, με τη διοίκηση, τους προπονητές για να μιλήσουμε για τα προβλήματα, αφού δεν τελειώνει εδώ ο ελληνικός στίβος, ακολουθούν και οι επόμενες γενιές».

 

Η Βούλα Παπαχρήστου είπε σχετικά με τις εντυπώσεις της από τη υποδοχή της ελληνικής αποστολής από τον πρωθυπουργό: «Πάρα πολύ καλές! Με τον Αλέξη τον Τσίπρα, μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είμαστε πιο πολύ κοντά από κάθε άλλη φορά για το στάδιο της Παιανίας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ουσιαστικά πως του χρόνου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί στην Παιανία και θα έρθει να μας δει. Μακάρι! Αυτό το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αγώνες. Αν γίνει, αυτό θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και για την Πολιτεία. Του μιλήσαμε επίσης για τα προβλήματα που υπάρχουν με τη θέρμανση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θεωρεί πως τα τελευταία δεν είναι τόσο σοβαρά όσο νομίζουμε εμείς, πως έχουν να κάνει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου και πως θα τακτοποιηθούν».

 

Ο Εμμανουήλ Καραλής είπε: «Ηρθαμε όλοι μαζί, ως μία ομάδα, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός και μιλήσαμε μαζί του. Του είπαμε τα θέματά μας!». Αναφορικά στην πρώτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών εξήγησε: «Ήταν πολύ σημαντικό που συμμετείχα σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών, ήταν ένα μάθημα μεγάλο, μια εμπειρία απίστευτη. Δεν πέτυχα αυτό που ήθελα, αλλά εντάξει, δεν πειράζει... έτσι είναι ο αθλητισμός. Συνεχίζουμε... εγώ το βλέπω όλο αυτό σαν ένα παιχνίδι».

 

Δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση:

 

Με τον πρωταθλητή Κώστα Φιλιππίδη (Nikos Libertas / SOOC)
Με τον πρωταθλητή Κώστα Φιλιππίδη (Nikos Libertas / SOOC)

 

Με την πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου  (Nikos Libertas / SOOC)
Με την πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου (Nikos Libertas / SOOC)

 

Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC

 

Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 

Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC

 

Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC

 

Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ