'Εφτασε στην Αθήνα η «χρυσή» Άννα Κορακάκη - «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα»

'Εφτασε στην Αθήνα η «χρυσή» Άννα Κορακάκη - «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
6

Προσγειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, με δίωρη καθυστέρηση, μετά την περιπέτεια που είχε στη Ρώμη στον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές για τα όπλα που είχε μαζί της.

'Εφτασε στην Αθήνα η «χρυσή» Άννα Κορακάκη - «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την αθλήτρια υποδέχτηκε στην πίστα του αεροδρομίου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ένα στρατιωτικό άγημα από όλα τα σώματα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, υποδέχθηκε την χρυσή Ολυμπιονίκη και τον πατέρα της. «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

'Εφτασε στην Αθήνα η «χρυσή» Άννα Κορακάκη - «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Αννα Κορακάκη: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Ήταν όνειρο ζωής για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Εγώ του θαυμάζω όλους ανεξάρτητα από αποτελέσματα,» είπε η Αννα Κορακάκη. Δούλεψα πολύ σκληρά για να έρθουν αυτά τα δύο μετάλλια. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια», τόνισε η ίδια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και ελπίζω να μην είναι τελευταία. Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη είναι αθλητές να πάνε ακόμη πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών ολοένα μειώνεται».

'Εφτασε στην Αθήνα η «χρυσή» Άννα Κορακάκη - «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Για μία ακόμα φορά η Αννα Κορακάκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς. Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».

Στη συνέχεια μίλησε ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης, που είναι φυσικά και ο προπονητής της: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα-προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και έγιναν σκληρές προπονήσεις. Δεν γινόταν να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού..."Μα πριν ένα χρόνο η ελπίδα θα έρχονταν από το ΣΥΡΙΖΑ που θα άλλαζε την Ευρώπη με τον τσαμπουκά! Τώρα φτάσαμε να ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού;
Πολύ "Ξανθόπουλος" τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ για τα ελάχιστα που προσφέρουν οι "αθλητές" στην κοινωνία.Γνώριζουν από την εφηβική ηλικία τι τους περιμένει αλλά το συνεχίζουν για το χρήμα από ιδιώτες ή την θέση στο Δημόσιο. Αν δεν υπήρχαν οικονομικά ανταλλάγματα στους αθλητές δεν θα έφτανε ποτέ σε υψηλό επίπεδο το κάθε είδους άθλημα.
Λυπάμαι αλλα το σχόλιο σου ειναι εκτός τόπου και χρόνου. Στο "λένε" και τα πολλά αρνητικά ψηφαλάκια. Αν για σένα η θέση στο δημόσιο ειναι ύψιστος στόχος, να είσαι σίγουρος οτι δεν ειναι για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ας μην πω αλλα.
@LANTUSΕχεις γνωρισει ποτε καποιον αθλητη ; Εστω και εναν ;Αμφιβαλλω τα μάλα.....Διοτι αν γνωριζες αθλητες,οχι πρωταθλητες,αθλητες,οι οποιοι θυσιαζουν τις νεανικες απολαυσεις στον βωμο της βελτιωσης τους,χωρις να εχουν καμμια ελπιδα να γινουν διασημοι κερδιζοντας ολυμπιακο μεταλλιο,εαν ειχες δει τι σημαινει αγαπη γι'αυτο που κανουν,τοτε δεν θα τα ελεγες αυτα.Εαν εχεις την ενυπωση οτι πεθαινουν στην προπονηση ενω βγαινουν βολτα με τους φιλους τους στην χαση και στην φεξη,για να μπουν στην γυμναστικη ακαδημια,κανεις μεγαλο λαθος.Υπαρχουν πολλοι αθλητες οι οποιοι ειναι φοιτητες σε πολυ καλες σχολες οπου μπηκαν με το σπαθι τους,και ομως συνεχιζουν τον αθλητισμο ΚΑΙ τις σπουδες τους,ταυτοχρονα.Μια συμβουλη.Μην μιλας με απολυτο τροπο για καταστασεις τις οποιες δεν γνωριζεις.Και μην εισαι ισοπεδωτικος.Ας υποθεσουμε οτι το επαγγελμα σου ειναι ταξιτζης.Πως θα σου φαινοταν εσενα αν καποιος ελεγε οτι "ολοι οι ταξιτζηδες ειναι κλεφτες και απατεωνες".Δεν θα γινοσουν εξαλλος εαν δεν ανηκες σε αυτη την ομαδα των κακων ταξιτζηδων ;Διοτι αν δεν εκανες τιποτα τοτε θα ανεχοσουν να εισαι αυτο που λεει ο λαος"και κερατας,και δαρμενος".Οσο για τα οικονομικα ανταλλαγματα για το 99% των αθλητων ειναι απο μικρα εως ασημαντα.Και ομως συνεχιζουξν να κανουν αθλητισμο.Επειδη τους αρεσει,επειδη αγαπουν αυτο που κανουν.Να εισαι πιο προσεκτικος,λοιπον,στις κρισεις σου.
Εσπευσε ο εμετικός Κουρουπλης να παρει λιγη απο τη λαμψη του χρυσου κοριτσιου και να κανει πρωτος πρωτος δηλωσεις. Και τι μας ειπε; Οτι τωρα η πολιτεια θα κανει ότι πρεπει. Που ησουν ρε Κουρουπλη εσυ και οι υπολοιποι οταν το κοριτσι αυτο προπονουνταν σε αθλιες συνθηκες; Προφανως ησουν απασχολημενος με το να ψηφιζεις μνημονια! Φτανει πια με τους βολεμενους πολιτικους που μας κανουν μαθηματα ηθικης και μας μιλουν με στομφο για την προσπαθεια και τον αγωνα οσων διαπρεπουν στον αθλητισμο και οχι μονο!