Απεργία την Πρωτομαγιά

Ρίο: Δεν θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου: Το πάλεψα με όση δύναμη είχα, ο τραυματισμός μου με νίκησε!

Ρίο: Δεν θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου: Το πάλεψα με όση δύναμη είχα, ο τραυματισμός μου με νίκησε! Facebook Twitter
( Michael Steele/Getty Images)
0

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΙΔΑΚΗ

 

Ρίο: Δεν θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου: Το πάλεψα με όση δύναμη είχα, ο τραυματισμός μου με νίκησε! Facebook Twitter

 

Πριν λίγο και ενώ απέμεναν ώρες για τον προκριματικό στο Ρίο, η Νικόλ Κυριακοπούλου ανακοίνωσε πως δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο άλμα επί κοντώ . Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ενημέρωσε με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook πως δεν θα αγωνιστεί στον αυριανό προκριματικό.

Η πρωταθλήτρια ταξίδεψε στη Βραζιλία γνωρίζοντας ότι παρέμενε δύσκολη η αποθεραπεια της από τον τραυματισμό (οίδημα του σκαφοειδούς οστού του άκρου ποδός) που υπέστη ακριβώς πριν από ένα μήνα, στις 15 Ιουλίου. Μέχρι και πριν λίγες ώρες ήλπιζε πως θα τα καταφέρει και δήλωνε έτοιμη για τη μεγάλη μάχη.

Τελικά ενημέρωσε ότι: «Το πάλεψα με όση δύναμη είχα μέσα μου... έκανα τα πάντα για να μπορέσω να αγωνιστώ.. δεν βρίσκω τα λόγια... ο τραυματισμός μου με νίκησε... Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να είμαι η Νικόλ που θα ήθελα να είμαι και δεν θα μπορέσω να εκπληρώσω τις προσδοκίες που έχετε από μένα.


Σας ευχαριστώ όλους για την ηθική συμπαράσταση σας και τα αμέτρητα μηνύματα υποστήριξης που μου στείλατε!»

 

 

Ρίο: Δεν θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου: Το πάλεψα με όση δύναμη είχα, ο τραυματισμός μου με νίκησε! Facebook Twitter

 

Η συνέντευξη στο LIFO.gr λίγο πριν την απόσυρση της συμμετοχής της

 

Ο μεγάλος Πελέ είναι το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα της Νικόλ Κυριακοπούλου. Εύλογα θα αναρωτηθείτε: τι κοινό έχει η επί σειρά ετών Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ με τον Βραζιλιανο θρύλο. Αμφότεροι φέρουν στα πρόσωπα τους από ένα τεράστιο χαμόγελο. Το χαμόγελο της επιτυχίας, της υπερηφάνειας, της ανταμοιβής των κόπων, της επιμονής.


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των η Νικόλ Κυριακοπούλου μίλησε στο LIFO.gr και αναφέρθηκε και στον Πελέ: "Δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο, η ιστορία όμως έχει γράψει με χρυσά γράμματα τον Πελέ. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα διαφορετικό άθλημα πιθανόν να επέλεγα το μήκος. Στα έντεκα μου είχα ασχοληθεί και με άλλα αγωνίσματα του στίβου και μάλλον το μήκος ίσως να με κέρδιζε αν δεν υπήρχε το άλμα επί κοντώ - αγάπη με την πρώτη ματιά! Μετά την πρώτη μου κιόλας επαφή με το άθλημα στα δεκαέξι μου χρόνια ήξερα ότι αυτό το αγώνισμα ήταν για μένα. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας και η αδρεναλίνη που ένιωσα ήταν μοναδική και αξέχαστη".

"Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό όταν ήταν μόνο επτά ετών, κάνοντας ενόργανη γυμναστική ενώ στα 11 άρχισε να ασχολείται ενεργά με τον στίβο. "Στα 16 μου βλέποντας άλλους αθλητές να προπονούνται στο άλμα επί κοντώ, άρχισε να σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο αγώνισμα. Μια δοκιμή χρειάστηκε για να το αγαπήσω και να το βάλω μια και καλή στη ζωή μου! Ο δρόμος προς την κορυφή μόνο εύκολος δεν είναι. Χωρίς σκληρή δουλειά, επιμονή και πειθαρχία δεν φτάνεις πουθενά. Έχω καταφέρει να πετύχω σημαντικές διακρίσεις και έχω βιώσει μοναδικές εμπειρίες, ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες. Δεν το βάζω κάτω, ποτέ ... Δεν βάζω όρια στο που μπορώ να φτάσω γιατί αυτό θα με εγκλώβιζε."

Ρίο: Δεν θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου: Το πάλεψα με όση δύναμη είχα, ο τραυματισμός μου με νίκησε! Facebook Twitter
(Michael Steele/Getty Images)

"Δεν το βάζω κάτω"


Αποφασισμένη να παλέψει με το χρόνο προκειμένου να ξεπεράσει τον αιφνίδιο τραυματισμό της και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς η Νικόλ Κυριακοπούλου δηλώνει: "Πρόσφατα τραυματίστηκα σοβαρά και αυτό με άφησε αρκετά πίσω στη προπόνηση. Κάνω ότι μπορώ για να προλάβω να αγωνιστώ υγιής. Οι θεραπείες που κάνω ξεκινάνε από τις 6 το πρωί και τελειώνουν το βράδυ. Ο τραυματισμός μου δεν μου επιτρέπει να γυμνάζομαι όπως θα ήθελα. Αυτό μου έχει στοιχίσει πολύ και με έχει αφήσει πίσω. Η χρονιά μέχρι τώρα δεν πήγε όπως θα ήθελα. Το μόνο σίγουρο ότι δεν το βάζω κάτω. Η μέχρι τώρα πορεία μου με έχει μάθει ότι δυσκολίες και ατυχίες θα υπάρχουν πάντα. Αυτό που μαθαίνεις συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς είναι ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ό,τι πιο συναρπαστικό μου έχει συμβεί. Το συναίσθημα είναι κάθε φορά πολύ δυνατό και η αδρεναλίνη στα ύψη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάντα απρόβλεπτοι και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Κάθε επιτυχία είναι περισσότερο από καλοδεχούμενη και μου δίνει το κίνητρο να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Στην αποτυχία όμως παίρνεις τα μεγαλύτερα μαθήματα. Εκεί χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση και σωστή διαχείριση. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή μου κ θα βρούμε τα αίτια για να τα διορθώσουμε. Ο άντρας μου θα με στηρίξει ψυχολογικά".

 

Ρίο: Δεν θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου: Το πάλεψα με όση δύναμη είχα, ο τραυματισμός μου με νίκησε! Facebook Twitter

 

Το σώμα, η πειθαρχία, το πάθος


Γραμμωμένοι μύες, φλέβες που πετάγονται, "τρίγωνες" πλάτες. Για τη Νικόλ Κυριακοπούλου αποτελούν τη φυσική εξέλιξη μιας πρωταθλήτριας που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην άσκηση: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ή χρειάζονται ιδιαίτερες θυσίες από μια γυναίκα που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό. Αγαπώ αυτό που κάνω. Είναι για μένα τρόπος ζωής. Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει θυσίες, ούτε έχω στερηθεί κάτι. Το γυμνασμένο σώμα είναι απλά το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Προσωπικά το προτιμώ από ένα σώμα πλαδαρό και αγύμναστο".


Η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια παροτρύνει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άλμα επί κοντώ και αποκαλύπτει το τρίπτυχο της επιτυχίας για όποιον ή οποία ονειρεύεται να αναδειχθεί στα ταμπλόιντ των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη: "Πειθαρχία, σωστή προπόνηση και πάθος για τη νίκη. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Φυσικά και θα πρότεινα σε ένα νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με το άλμα επί κοντώ. Είναι κάτι για το οποίο αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από τη δική μου διαδρομή στον χώρο προσπαθώ να εμπνεύσω και τους νέους να συμμετέχουν είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και να φτάσουν στα δικά τους unlimited heights".

Η Κυριακοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμβολή της πολιτείας στο πλευρό των Ελλήνων πρωταθλητών: "Η πολιτεία με το δικό της τρόπο προσπαθεί να λειτουργεί υποστηρικτικά με τον τρόπο που το επιλέγει. Πάντα ως Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα. Σίγουρα οι εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες προς προπόνηση δεν είναι του βεληνεκούς του εξωτερικού και αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως λειτουργεί αποθαρρυντικά για τους νέους αθλητές, αλλά γίνονται σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση τους".

Ρίο: Δεν θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου: Το πάλεψα με όση δύναμη είχα, ο τραυματισμός μου με νίκησε! Facebook Twitter

"Τα κρούσματα ντόπινγκ αποτρέπουν τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό"


Σύμφωνα με τη Νικόλ Κυριακοπούλου τα κρούσματα ντόπινγκ αποτρέπουν τα νέα παιδιά από το να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο: "Σε πρώτο επίπεδο αμαυρώνεται το όνομα του αθλητή και κλονίζεται η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τον αθλητή. Σε ευρύτερο επίπεδο, όταν υπάρχουν αυτά τα δυσάρεστα κρούσματα δημιουργείται μια αρνητική και λανθασμένη εικόνα για τον αθλητισμό, ειδικότερα στους νέους".


Η Πλάκα και τα "χίλια" ευχαριστώ


Μια περιπλάνηση στα σοκάκια της πρωτεύουσας αποτελεί για την Νικόλ Κυριακοπούλου την αγαπημένη της διαδρομή στην Αθήνα: "Μια βόλτα στην Πλάκα αποτελεί την αγαπημένη μου επιλογή στην Αθήνα", ανέφερε η Κυριακοπούλου και αποκάλυψε πως χρωστά πολλά ευχαριστώ σε πολύ κόσμο για τα όσα έχει καταφέρει στη σταδιοδρομία της συνολικότερα: "Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω μόνο ένα ευχαριστώ... Χρωστάω χιλιάδες σε πολλούς".


0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ