Διεθνές κύκλωμα πορνείας στην Ελλάδα - Δεκάδες μέλη στο κύκλωμα με γραφεία στη χώρα μας και το εξωτερικό

Διεθνές κύκλωμα πορνείας στην Ελλάδα - Δεκάδες μέλη στο κύκλωμα με γραφεία στη χώρα μας και το εξωτερικό Facebook Twitter
φωτογραφία των ευρημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία
0


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εντόπιζαν, στρατολογούσαν και προήγαγαν στην πορνεία αλλοδαπές και ημεδαπές γυναίκες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Συνολικά συνελήφθησαν δεκαεπτά μέλη της σπείρας μεταξύ των οποίων και ο "αρχηγός" ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία 13 μέλη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση το περασμένο Σαββατοκύριακο, συνελήφθησαν οι δεκαεπτά της σπείρας, εκ των οποίων έξι είναι Έλληνες ημεδαποί και έντεκα αλλοδαποί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος Έλληνας αρχηγός της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων.

Οι δράστες, είχαν συγκροτήσει δομημένη διεθνή εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία προαγωγή στην πορνεία αλλοδαπών και ημεδαπών γυναικών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω πλήθους ιστοσελίδων ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε  «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο  λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ανωτέρω ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντεΈλληνα προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους. Ένας εκ των ημεδαπών δραστών που αναζητείται και δήλωνε μάνατζερ μοντέλων στελέχωνε με ημεδαπές και αλλοδαπές γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ 8 τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα εκατό 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ.

Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν στον 50χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες – εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα, 3.240 ευρώ, πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM