Πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Ελληνικό και ξεκινούν με τα πόδια από την παραλιακή για την Ειδομένη

Πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Ελληνικό και ξεκινούν με τα πόδια από την παραλιακή για την Ειδομένη Facebook Twitter
0

Περίπου 40 πρόσφυγες, σύμφωνα με την αστυνομία, έφυγαν, πριν από περίπου μισή ώρα, από το κέντρο φιλοξενίας Ελληνικού και βαδίζουν αυτή την ώρα στην άκρη της παραλιακής λεωφόρου.


Όπως τόνισε αξιωματικός της Τροχαίας Ελληνικού στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής διεξάγεται κανονικά.

 

Σύμφωνα με το protothema.gr, δεκάδες άνθρωποι, με τα παιδιά τους από το χέρι ή άλλα στην αγκαλιά βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να περπατούν, ενώ η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά και οι ξαφνιασμένοι οδηγοί δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

 

Σύντομα δημιουργήθηκε χάος, με φωνές, διαμαρτυρίες και κορναρίσματα, αφού κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει. Οι εγκαταστάσεις είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ στους χώρους του δυτικού αεροδρομίου δεν υπάρχει καμία υποδομή. Στους ανθρώπους αυτούς που διανυκτέρευσαν εκεί το βράδυ της Πέμπτης δεν προσφέρθηκε απολύτως τίποτα, ούτε φαγητό, ούτε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, παρόλο που πολλά από τα παιδιά έχουν πυρετό και είναι άρρωστα.

Άνθρωποι με τις αποσκευές τους στα χέρια φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, ελπίζοντας να βρουν έναν τρόπο να απεμπλακούν από το αδιέξοδο και να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Κεντρική Ευρώπη. Την κατάσταση αυτή άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, χωρίς κανείς να έχει τον παραμικρό έλεγχο!

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM