«Εκφράζω τη σιωπηλή πλειοψηφία» δήλωσε χθες στον Αντ1 ο Φαήλος Κρανιδιώτης επιμένοντας στα ομοφοβικά  σχόλια που είχε κάνει σχετικά με το σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα.

 

Είπε μεταξύ άλλων ο Κρανιδιώτης:  «Εγώ πιστεύω ότι εκφράζω αυτό που πιστεύει η σιωπηλή πλειοψηφία. Πιστεύω ότι είσαι ειλικρινής, αλλά πιστεύω ότι αν είχες και άλλη γνώμη δεν ξέρω αν θα μπορούσες να δουλέψεις στην τηλεόραση εύκολα. Εγώ έκρινα μια δημόσια συμπεριφορά, που ήταν ότι ένας άνθρωπος επί 69 χρόνια έχει επιλέξει να είναι γνωστός μόνο για το ταλέντο του και να μην προβάλει ποτέ, να μην έχει κάνει μισή δήλωση και ξαφνικά ακούω όλο αυτό το πράγμα. Αυτό έκρινα εγώ. Με μαύρο χιούμορ θα μου πεις; Αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Δεν ασχολήθηκα ούτε με την σεξουαλική επιλογή οποιουδήποτε που είναι δικαίωμα του. Κι εγώ έχω στο περιβάλλον μου και φίλους και πελάτες που έχουν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η αντζέντα που υπάρχει πίσω από αυτό όταν προβάλλεται με αυτό τον τρόπο, από αυτούς που διαχειρίστηκαν. Το τρένο του συμφώνου συμβίωσης έχει από πίσω ένα βαγόνι που είναι η υιοθεσία. Εκεί υπάρχουν κάποια θέματα.»

 

Στη συνέχεια κατηγόρησε όσους τον κατέκριναν ότι «δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι φασίστες από αυτούς που υποτίθεται θέλουν να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα, την οποία θέλουν να την επιβάλλουν ως κανονικότητα».

 

«Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία σιωπηλή η οποία δεν μιλάει γιατί φοβάται ακριβώς μην υποστεί αυτή την αντίδραση, όλες αυτές τις βρισιές και τις απειλές από τις οποίες εμένα δεν ιδρώνει το αυτί μου, την οποία εγώ θεωρώ ότι την εκφράζω. Να σου το πω απλά. Εδώ κάναμε δημοψήφισμα για πλάκα, που το όχι το κάναμε ναι. Ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα και για αυτό αν θέλουμε», τόνισε.

 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η υιοθεσία ενός παιδιού από ομοφυλόφιλους  παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού και έκανε λόγο για πείραμα τα αποτελέσματα του οποίου δεν ξέρουμε.

 

Για τον  χαρακτηρισμό «αξύριστη χήρα» είπε ότι ήταν μαύρο χιούμορ. « Δεν θα έπαιρνα τίποτα πίσω γιατί εγώ έκρινα μια δημόσια συμπεριφορά, κάνοντας αν θέλεις ένα καυστικό χιούμορ, αλλά αυτό είναι δικαίωμα μου. Δεν υποτίμησα και έγραψα μάλιστα πόσο μεγάλος καλλιτέχνης ήταν», είπε.