Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει σήμερα ο Άλεξ Ρόντος μαζί με επτά συγκατηγορούμενους του, για την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που είχε ιδρύσει ο  δημοσιογράφος Κων.Τζεβελέκος.


Την περίοδο των χρηματοδοτήσεων ο Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ). Κατηγορούμενοι είναι ακόμη ο Τζεβελέκος, η σύζυγός του  Μαρία Ᾱναστασία Μακρυνιώτη, δύο πρέσβεις και τρείς  πρώην  υπάλληλοι του ΥΠΕΞ.


Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν στη διαχείριση  κονδυλίων  ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων  ευρώ που εισέπραξε η εν λόγω ΜΚΟ   την περίοδο 2000-2004 για την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο. Σύμφωνα με το βούλευμα τα χρήματα δόθηκαν χωρίς να πληρούνται οι προυποθέσεις ενώ δεν υπήρχε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, και καμία οικονομική συμμετοχή από τη ΜΚΟ.

 

Ο Ρόντος είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ είχε ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδος το πλαίσιο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr