LIVE!

Δικάζονται σήμερα ο Ρόντος και άλλοι 7 για τις ΜΚΟ

Δικάζονται σήμερα ο Ρόντος και άλλοι 7 για τις ΜΚΟ Facebook Twitter
0

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει σήμερα ο Άλεξ Ρόντος μαζί με επτά συγκατηγορούμενους του, για την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που είχε ιδρύσει ο  δημοσιογράφος Κων.Τζεβελέκος.


Την περίοδο των χρηματοδοτήσεων ο Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ). Κατηγορούμενοι είναι ακόμη ο Τζεβελέκος, η σύζυγός του  Μαρία Ᾱναστασία Μακρυνιώτη, δύο πρέσβεις και τρείς  πρώην  υπάλληλοι του ΥΠΕΞ.


Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν στη διαχείριση  κονδυλίων  ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων  ευρώ που εισέπραξε η εν λόγω ΜΚΟ   την περίοδο 2000-2004 για την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο. Σύμφωνα με το βούλευμα τα χρήματα δόθηκαν χωρίς να πληρούνται οι προυποθέσεις ενώ δεν υπήρχε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, και καμία οικονομική συμμετοχή από τη ΜΚΟ.

Ο Ρόντος είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ είχε ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδος το πλαίσιο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM