Προς αύξηση της τιμής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες στα 1,30 ευρώ

Προς αύξηση της τιμής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες στα 1,30 ευρώ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
6

Άμεσα καλείται να λάβει αποφάσεις το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, προτού ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

To σύστημα των δημόσιων μεταφορών της πρωτεύουσας ήδη καταγράφει το 2015 ένα έλλειμμα λειτουργίας που προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, τα οικονομικά των εταιρειών υπέστησαν καθίζηση λόγω του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης, τα συναρμόδια υπουργεία δεν καταβάλλουν την επιδότηση για τα κοινωνικά εισιτήρια, ενώ η ΟΣΥ (λεωφορεία - τρόλεϊ) αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα και αναζητεί διακαώς άνω των 20 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσει την καταβολή μισθών και την προμήθεια πετρελαίου τον Ιούλιο.

Οι εταιρείες του ΟΑΣΑ ήδη βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού προβλήματος, για το οποίο ζητούν «γραμμή» από το πρώην υπουργείο Υποδομών και το οποίο δεν είναι άλλο από την αύξηση του ΦΠΑ, σε εφαρμογή των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Οι συγκοινωνιακοί φορείς καλούνται άμεσα να λάβουν αποφάσεις για το εάν θα απορροφήσουν τον ΦΠΑ ή για το εάν θα μετακυλήσουν το κόστος στον επιβάτη.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών, αυτό θα σημαίνει την επέκταση της «τρύπας» κατά τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στη δεύτερη περίπτωση, τονίζουν, το απλό εισιτήριο θα αυξηθεί σε 1,3 ευρώ, ενώ η μηναία κάρτα στα 33 ευρώ, σε εφαρμογή των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ας το πάνε ένα 1 30, αλλά να αφήσουν το μέτρο για τους ανέργους. Να μην υπάρχει δικαιολογία για εισιτηριοδιαφυγή. Το καλύτερο θα ήταν μπάρες, αλλά τώρα τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
Έτσι. Όταν το παίζεις αριστερός ανοιχτοχέρης για να νιώθει ο ανόητος λαός ότι υπάρχει κράτος λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, αποδεικνύεται πάντα ότι με τα λεφτα του ίδιου έκανες τις κιμπαριές σου. Πόσο κόσμο άκουσα εκείνες τις μέρες να λέει "φυσικά και θα ψηφίσω όχι, ζω τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. τσάμπα συγκοινωνίες, τσάμπα τηλέφωνα και 60 ευρώ τη μέρα!" Πλήρωνε τώρα.
Υπάρχει έστω και κάτι που να έχουν κοστολογήσει στην κυβέρνηση πριν αποφασίσουν να το προτείνουν και εφαρμόσουν; Δηλαδή πραγματικά, όταν ανακοίνωναν τη δωρεάν μετακίνηση περίμεναν ότι ως δια μαγείας εκείνες τις μέρες το κόστος θα καλυπτόταν μόνο του; Καμία επαφή με την πραγματικότητα!