Στην αποτροπή αυτοκτονίας 13χρονης μαθήτριας στην Κύπρο, που ανακοινώθηκε μέσω διαδικτύου, συνέβαλε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert».

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω «Cyber Alert», την Παρασκευή ότι σε διαδικτυακή συνομιλία, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που είχε ο καταγγέλλων με άλλο -άγνωστο σε αυτόν- χρήστη του διαδικτύου, εκείνος εξέφρασε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

 

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας. Τελικά, εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της 13χρονης, το οποίο βρισκόταν σε περιοχή της Κύπρου.

 

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου, μέσω της Ιντερπόλ, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες, και αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος, μετέβησαν στο σπίτι της 13χρονης μαθήτριας, όπου την εντόπισαν καλά στην υγεία της και διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr