Δυο παιδιά, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μολύνθηκαν με HIV

Δυο παιδιά, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μολύνθηκαν με HIV Facebook Twitter
6
Δυο παιδιά, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μολύνθηκαν με HIV Facebook Twitter
O Πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis Τζανέτος Αντύπας

Σοκαριστικά στοιχεία για την σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στην Ελλάδα έδωσε πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας, σε εκδήλωση με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Καταπολέμηση της Διαφθοράς», στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Αντύπας, «από τα 25 παιδιά, 8 έως 14 χρόνων που παραπέμφθηκαν ως θύματα διακίνησης και εκμετάλλευσης, για το 2014, στις δομές της οργάνωσής μας, τα δύο που προωθούνταν στην πορνεία ήταν οροθετικά».

Πρόσθεσε ότι το αντίτιμο για τη σεξουαλική συνεύρεση με τα παιδιά, χωρίς προφυλακτικό, ήταν πέντε ευρώ.

Ο κ. Αντύπας είπε ακόμη ότι όταν με εντολή Λοβέρδου διαπομπεύτηκαν οι οροθετικές γυναίκες, η τηλεφωνική γραμμή της Οργάνωσης, δέχθηκε μέσα σε τρείς ημέρες 6.500 κλήσεις από πελάτες ή από άνδρες, οι οποίοι όλοι δήλωναν ότι είχαν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη.

«Φανταστείτε την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όπου γυναίκες και παιδιά εξαναγκάζονται σε σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό» τόνισε ο κ.Αντύπας.

Οι υπεύθυνοι των φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση χαρακτήρισαν «αόρατο έγκλημα» την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διαφθορά και την εμπορία ανθρώπων.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ