Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε χθες με δελτίο Τύπου να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του πελάτη του ο οποίος συνεχίζει για 20η μέρα την απεργία πείνας και πλέον βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη."

 

Με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της".

 

Τις επόμενες μέρες έχουν επίσης προγραμματιστεί δύο πορείες αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό. Η πρώτη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό προγραμματίζεται για  την Κυριακή 30 Νοεμβρίου με σημείο συνάντησης τα Προπύλαια, στις 4.00 το απόγευμα.  Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Μοναστηράκι πραγματοποιείται η Κεντρική πορεία στην Αθήνα από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης .

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr