Στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος» νοσηλεύεται από το πρωί ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και 10 ημέρες απεργία πείνας.

 

Ο Ρωμανός ζητούσε εκπαιδευτική άδεια καθώς είναι φοιτητής των ΤΕΙ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση αυτή απερρίφθη με το αιτιολογικό ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής Κ. Νικόπουλος είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά.

 

Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας.

 

Για τον ίδιο λόγο συνεχίζει την απεργία πείνας και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν Ηρακλής  Κωστάρης ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσεις τρεις εβδομάδες απεργίας πείνας και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται ως «οριακή».

 

Ο Κωστάρης έπαιρνε επί σειρά ετών εκπαιδευτικές άδειες και είχε φτάσει στο 4ο έτος των σπουδών του στα ΤΕΙ, όμως μετά την απόδραση Ξηρού, τον μετέφεραν στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών και του έκοψαν τις άδειες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χάσει ένα εξάμηνο.

 

Η οικογένειά του και η επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα του ζητούν να τον επισκεφθούν και να τον εξετάσει εξωτερικός γιατρός προκειμένου να γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr