Αγωγή κατά του δημοσίου κατέθεσε η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική ζητώντας αποζημίωση 475 εκατ. ευρώ για τη διπλή ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ζημιώθηκε πολλαπλώς από την εμπιστοσύνη που επέδειξε στις διατάξεις του νόμου για τη διπλή ανάπλαση που κρίθηκε αντισυνταγματικός και ζητά την καταβολή ποσού ύψους 102,678 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των άμεσων δαπανών που διενεργήθηκαν για την εκτέλεση του έργου στο Βοτανικό, όπως και ποσό  2,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της ζημίας της εταιρίας από την αξιοποίηση υλικών και ανθρώπινου δυναμικού.

 

Ακόμη ζητά  69,123 εκατ. ευρώ για τους τόκους και τις χρεώσεις των δανείων που έλαβε η εταιρεία, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στις νομοθετικές διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Το συνολικό αυτό ποσό αντιστοιχεί σε 174 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ζητεί την καταδίκη του Ελληνικού Δημοσίου σε καταβολή ποσού ύψους 270 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της αποθετικής ζημίας. Επιπρόσθετα με την αγωγή απαιτεί  30 εκατ. ευρώ ως εύλογη αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η εταιρία από τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του Δημοσίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr