Αρχιφύλακας των ΜΑΤ σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Αρχιφύλακας των ΜΑΤ σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών Facebook Twitter
1

Ένας αρχιφύλακας των ΜΑΤ, μαζί με απόστρατο του Λιμενικού και μια τραπεζική υπάλληλο συμμετείχαν σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία. Εγκέφαλοι του κυκλώματος θεωρούνται δύο συνταξιούχοι ναυτικοί που ήταν αυτοί οι οποίοι μετέφεραν συστηματικά με πλωτά μέσα από την Τουρκία τους μετανάστες.

Το κύκλωμα εμφάνιζε δράση από το 2012 και για κάθε μετανάστη έπαιρνε 2-3 χιλιάδες ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος έφερναν τους μετανάστες από την Τουρκία στα παράλια της Χαλκιδικής ή της Μαγνησίας και τους μετέφεραν οδικώς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας . Σε άλλες περιπτώσεις τους πήγαιναν στην Πελοπόννησο και τους επιβίβαζαν σε σκάφος που δήθεν είχε τουριστικό προορισμό τις δαλματικές ακτές. Έτσι τους άφηναν στα παράλια της Ιταλίας.

Ο Αρχιφύλακας των ΜΑΤ ήταν εκείνος που παρείχε κάλυψη σε περίπτωση αστυνομικών ελέγχων και για το λόγο αυτό κινούνταν φορώντας τη στολή του και φέροντας και υπηρεσιακό φορητό ασύρματο. Ο απόστρατος λιμενικός έδινε πληροφορίες  για τους ελέγχους και τις περιπολίες του Σώματος.

Η δράση του Κυκλώματος ήταν τόσο «επαγγελματική» ώστε άλλαζαν ιδιοκτησιακό καθεστώς στα σκάφη μέσω offshore ή και ονομασία ακόμη μέσα από παρένθετα πρόσωπα και εταιρεία στις ΗΠΑ.

Για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα είχαν μεθόδους όπως μικρές καταθέσεις ή ενίσχυση ρευστότητας επιχειρήσεων και offshore

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια