Την έντονη αντίδραση τόσο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου όσο και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης προκάλεσε η βεβήλωση του Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

 

 «Δυστυχώς, 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου που άφησε πίσω του εκατομμύρια θύματα της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του Ναζισμού και του αντισημιτισμού, κάποιοι αμετανόητοι επιθυμούν να μας τρομοκρατήσουν ασελγώντας στη μνήμη των αδελφών μας, θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Δεν θα καταφέρουν να μας φοβίσουν. Το αντίθετο μάλιστα. Μαζί με τους αθηναίους πολίτες, θα εντείνουμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνει άσβεστη η μνήμη αθώων θυμάτων ώστε να εμποδιστεί το δικό τους ανίερο και προσβλητικό έργο να βιάσουν την ιστορία και να σπείρουν και πάλι μίσος και φανατισμό» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας.

 

«Εμπιστευόμαστε την πολιτεία ότι θα εντοπίσει τους ενόχους και θα τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη. Εμπιστευόμαστε την κοινωνία της πόλης μας και της χώρας μας ότι δεν θα επιτρέψει την αναπαραγωγή τέτοιων φαινομένων και ότι θα τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα. Κάθε φαινόμενο ρατσισμού, προς όποιον κι αν στρέφεται, είναι απειλή για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» σημειώνεται επίσης.

 

Στο ίδιο πνεύμα και η αντίδραση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης στην οποία ζητείται η σύλληψη των δραστών και η λήψη μέτρων για την προστασία του μνημείου.

 

«Η αναγραφή αντισημιτικών αλλά ταυτόχρονα και απειλητικών συνθημάτων προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα και βίαια στα ναζιστικά στρατόπεδα αλλά και αυτούς που παρά τα όσα έζησαν, επέστρεψαν στην Ελλάδα ξαναχτίζοντας τις ζωές τους από τις στάχτες του πολέμου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος κατασκευάστηκε με δαπάνες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, η οποία και το δώρισε στον δήμο αθηναίων το 2010.  

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr