ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Θα γίνουν τελικά αποτεφρωτήρια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Θα γίνουν τελικά αποτεφρωτήρια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
7

 

Μετά από την παρέμβαση Καμίνη και Μπουτάρη φαίνεται ότι τελικά λύνεται με νομοθετική ρύθμιση το θέμα της δυνατότητας χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μετά από επικοινωνία που είχε με τους δημάρχους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τους γνωστοποίησε ότι  η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Στη ρύθμιση θα προβλέπεται επίσης και  η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

“H ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται στη σωστή κατεύθυνση” αναφέρουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Όπως τονίζουν, η σχετική ρύθμιση “θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να επανορθώσει κωλυσιεργίες ετών και να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε σημαντικά ζητήματα δικαιωμάτων, προσαρμόζοντας τα ισχύοντα στη χώρα μας, στη διεθνή πραγματικότητα”.

Ελλάδα
7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
... και τωρα θα βγει ο καποιος δεσποτης, αρχιμανδριτης και δεν ξερω και γω τι αλλο και το project θα μεινει ΠΑΛΙ στα χαρτια... και το θεμα δεν ειναι στα γραφεια τελετων, γιατι μετ ον ιδιο τροπο που εργαζονταν, θα εργαζονται, να μη σας πω και πιο ευκολα, αλλα καθαρα θεολογικο..
Καιρός ήταν σιγά-σιγά. Να έχει ο καθένας την επιλογή να ταφεί ή να αποτεφρωθεί. Βέβαια, αυτό είναι τελικά, περισσότερο θέμα αυτών που μένουν πίσω, παρά του εκλιπόντος, καθώς σαν πεθάνει, σιγά μην ξέρει ή τον νοιάζει τι θα απογίνει το πτώμα του.Προσωπικά, είμαι διχασμένος στο τι θα ήθελα, γιατί από τη μία η αποτέφρωση είναι διαδικασία "μια κι έξω" και επιλέγεις και ένα γαμάτο σημείο να σκορπίσουν τις στάχτες σου. Από την άλλη, είχα διαβάσει μία άποψη υπέρ της ταφής, η οποία δεν σχετίζεται με θεολογικά ή οικονομικά ζητήματα, η οποία με έβαλε σε σκέψεις και την παραθέτω αυτούσια:“I would request that my body in death be buried not cremated, so that the energy content contained within it gets returned to the earth, so that flora and fauna can dine upon it, just as I have dined upon flora and fauna during my lifetime”― Neil deGrasse Tyson