Πρωτοσέλιδο στους N.Y. Times  έγιναν οι καθαρίστριες και ο αγώνας τους. Η εφημερίδα δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία την οποία συνοδεύει με άρθρο για τις περικοπές, τις αντιδράσεις και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. «Είναι πιο μεγάλοι από εμάς αλλά είμαστε πιο θυμωμένες», δηλώνει στην εφημερίδα μία από τις καθαρίστριες η κ. Δέσποινα Κωστοπούλου ενώ γίνεται αναφορά σε μάχη Δαβίδ με Γολιάθ.

 

 

 

«Οι καθαρίστριες έχουν γίνει σύμβολα αντίστασης απέναντι στα μέτρα λιτότητας που ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως έχουν βαθμιαία επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει τον έλεγχο επί των οικονομικών της, να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων και να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα», αναφέρει η εφημερίδα.

 

Φιλοξενείται επίσης η άποψη του καθηγητή νομικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Αριστείδη Χατζή που λέει ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παραβιάζει το Σύνταγμα... Οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους. Οι απαιτήσεις της τρόικα δεν είναι  πρόβλημά τους...»

 

  Οι N.Y. Times σημειώνουν επίσης ότι ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις προσπαθώντας να πείσει πολίτες και επενδυτές πως η χώρα βγαίνει από το αδιέξοδο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr