2.500 χιλιάδες γιατροί στην «έξοδο» του ΕΟΠΥΥ

2.500 χιλιάδες γιατροί στην «έξοδο» του ΕΟΠΥΥ Facebook Twitter
1

Στους 2.500 ανέρχονται τελικά οι γιατροί που αντιμετωπίζουν απειλή εξόδου από τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για όσους κατέχουν «χειρουργικές ειδικότητες», που σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας δεν είναι συμβατές με την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (πρωτοβάθμια). Σύμφωνα με το «Έθνος» οι συγκεκριμένοι γιατροί θα τεθούν σύντομα σε κινητικότητα ή και σε απόλυση.

Η εξαγγελία του υπουργού Υγείας πως ο ΕΟΠΥΥ, θα μετατραπεί σε «αγοραστή υπηρεσιών»-κάτι που επιβεβαίωσε χθες και η υφ. Υγείας Ζάτα Μακρή διαψεύδοντας πάντως  «ξαφνικό θάνατο» του οργανισμού, σημαίνει ότι τα πολυϊατρεία του θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σταματά και η οδοντιατρική περίθαλψη στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ-παρά την πληθώρα ραντεβού-και πλέον η εναλλακτική πρόταση που εξετάζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Κοντός είναι να περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014 κονδύλι 60 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα δοθεί στην Οδοντιατρική Ομοσπονδία και από εκεί σε οδοντιάτρους που θα εξετάζουν ασφαλισμένους. Εκτιμάται πως για κάθε σφράγισμα ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει μόλις 7 ή 8 ευρώ.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM