Σε διαθεσιμότητα βγάζει γιατρούς και εργαζόμενους και στα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που κάνουν λόγο για “κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και για “λογικές Μεσαίωνα”.


Η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ

«Η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και η συνακόλουθη απόφαση ότι οι πάσχοντες θα μεταφερθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων, επειδή κλείνουν τμήματα είναι απαράδεκτη και αδιανόητη.

» Επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Να πάρουν θέση τώρα η Βουλή, ο Συνήγορος του Πολίτη, να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών.

» Ο υπουργός Υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του τώρα. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιδράσει κάθε σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης.

» Η ΕΣΑμεΑ διατρανώνει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι λογικές Μεσαίωνα το 2013 δεν θα περάσουν.

» Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων. 

«Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένας άνθρωπος δεν είναι "αριθμός" που περισσεύει, ελέω Μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Παραιτήθηκε ο διευθυντής στο Δαφνί, αναβρασμός στους εργαζόμενους

 

Με την απόφαση για την ένταξη στην κινητικότητα διαφωνεί ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» Οθωνας Χαραλαμπάκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας.

 

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν στην πύλη και μοίραζαν ενημερωτικό υλικό, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν, ώστε να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr