Αρβανιτόπουλος: «500 προσλήψεις έγιναν σε μια νύχτα στο ΕΚΠΑ»

Αρβανιτόπουλος: «500 προσλήψεις έγιναν σε μια νύχτα στο ΕΚΠΑ» Facebook Twitter
1

Συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει για τη 1 το μεσημέρι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα αλλά και φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους πρυτάνεις του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη και του ΕΜΠ Σίμο Σιμόπουλο θα έχει στη 1 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.  Αυτή την ώρα συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι που εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά και τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες.

Σήμερα, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ο Κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για σοβαρά προβλήματα στα πανεπιστήμια και είπε επίσης ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα σε μία νύχτα έγιναν 500 προσλήψεις υπαλλήλων. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν μιλά κανείς για απολύσεις, αλλά για κινητικότητα.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε πως «στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 περιπτώσεις υπαλλήλων με το ίδιο επώνυμο και 80 γιους και κόρες» ενώ για την αξιολόγηση είπε ότι ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να την κάνουν, όμως εκείνα απάντησαν ότι .έχουν έλλειψη υπαλλήλων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ