Αγωγή σε βάρος μελών του Συμβουλίου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κατέθεσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης, υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω μέλη τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντας σε αυτόν ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος. Ο κ. Πελεγρίνης ζητά για ηθική βλάβη 1 εκατομμύριο ευρώ.Στην αγωγή του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου στις αρχές του μήνα, με την οποία καλούσαν τον υπουργό Παιδείας να λάβει μέτρα, κάνοντας λόγο για επιλήψιμες ενέργειες και παραλείψεις του Πρύτανη, οι οποίες, κατά την άποψή τους, έβλαψαν σοβαρά το Ίδρυμα.


Ο κ. Πελεγρίνης υποστηρίζει ότι με αυτή την ανακοίνωση, το Συμβούλιο ουσιαστικά τον στοχοποίησε και αναφέρει στην αγωγή: 

«.. ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς... πρoσέβαλαν βαρύτατα τηv πρoσωπική και επαγγελματική μoυ αξιoπρέπεια και εvτιμότητα και τηv επάρκεια πρoς άσκηση τωv υπηρεσιακώv μoυ καθηκόvτωv και συvακόλoυθα τηv πρoσωπικότητά μoυ, καθ' όσov με εvεφάvισαν ως πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές».

 

Ο κ. Πελεγρίνης δηλώνει ότι όποιο ποσό του επιδικαστεί για την ηθική βλάβη που υπέστη, θα το διαθέσει για τις ανάγκες του πανεπιστημίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr