Τρέχουν να «σβήσουν» τα ναζιστικά τατουάζ

Τρέχουν να «σβήσουν» τα ναζιστικά τατουάζ Facebook Twitter
15

Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χ.Α. να εξαφανίσουν από μέρη του σώματός τους σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα, σύμφωνα μες ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Είτε από φόβο, είτε από μεταμέλεια τα τηλεφωνήματα για να εξαφανιστούν «τα σημάδια της ντροπής», είναι καθημερινά, όπως λέει στην εφημερίδα ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς.

 «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αφαίρεση τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα. Τα τηλεφωνήματα είναι καθημερινά από κόσμο που ρωτάει για το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης», λέει στην Καθημερινή, ο δερματολόγος.

«Οι περισσότεροι λένε ότι τα έκαναν απερίσκεπτα και τώρα έχουν δει τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και φασισμός. Υπάρχουν και πολλοί επίσης που δεν θέλουν να δίνουν πια στόχο. Μην ξεχνάμε ότι έχει γίνει ένας φόνος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν θέλουν, λοιπόν, να πηγαίνουν στην παραλία ή στο γυμναστήριο και να φαίνονται στο σώμα τους σβάστικες και τέτοια. Φοβούνται. Εδώ οι αρχηγοί τους απαρνήθηκαν τον ναζισμό, πώς θα βγουν αυτοί έτσι έξω; Το ζήτημα φυσικά είναι να βγει από το μυαλό τους και όχι μόνο από το δέρμα τους», καταλήγει ο κ. Τζερμιάς.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του πλαστικού χειρουργού Σπύρου Βλάχου. «Γενικά πολύς κόσμος μετανιώνει για τατουάζ που έκανε νεότερος. Έχει υπολογιστεί διεθνώς ότι το 40% όσων έχουν τατουάζ κάποια στιγμή θα θελήσουν να το βγάλουν. Πάντα δηλαδή ερχόταν κόσμος που ζητούσε να αφαιρέσω σβάστικες και ανάλογα σύμβολα από το μπράτσο, την πλάτη, τον λαιμό». Τι σας έλεγαν; ρωτάμε. Για ποιο λόγο τα έβγαζαν; «Οταν ο άλλος έχει πιστόλι στην τσέπη, δεν ρωτάς τέτοια πράγματα. Απλά... βγάζεις», λέει γελώντας. 


Υπάρχει βεβαίως και η «παραλλαγή» σε τατουάζ που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν από το σώμα τους. «Έρχονται σ' εμάς να τα μετατρέψουμε σε κάτι άλλο», λέει ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, ιδιοκτήτης στούντιο τατού στην Αθήνα. «Υπάρχει σαφής τάση προς αυτήν την κατεύθυνση, αν και πίστευα ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει το κύμα θα ήταν μεγαλύτερο». Όπως λέει, τα προηγούμενα χρόνια τα στούντιο κατακλύζονταν από κόσμο που ήθελε να «χτυπήσει» τέτοια σύμβολα, ενώ τα μαγαζιά που αρνούνταν να τα κάνουν «χαρακτηρίζονταν» από τον χώρο.

«Τώρα γίνεται το αντίστροφο. Οι ίδιοι που ελαφρά τη καρδία έκαναν μια σβάστικα, έρχονται σήμερα να την καλύψουν. Οι περισσότεροι δεν λένε τίποτα, σκύβουν το κεφάλι και απλά ζητούν να μετατρέψουμε το τατού σε κάτι άλλο. Είναι φανερό ότι ντρέπονται».

Ελλάδα
15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Ωραίο το άρθρο της Λίνας Γιάνναρου στην Καθημερινή. Εφόσον, όμως, απλώς το παραθέτετε, δεν θα έπρεπε να αναφέρετε το όνομα της συντάκτριας; http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_09/10/2013_536163
Σε ανύποπτο χρόνο είχα διαβάσει άρθρο για την αφαίρεση τατουάζ όπου έλεγε ότι είναι ιδιαίτερα επώδυνη και χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί αρκετές συνεδρίες. Το λέιζερ καίει το σημαδεμένο δέρμα στιβάδα-στιβάδα, και αφού επουλωθεί το έγκαυμα, πας ξανά μέχρι να εξαφανιστεί το τατουάζ. Ένας δερματολόγος έλεγε ότι έχει δει ακόμα και σκληρούς πεζοναύτες να κλαίνε απ' τον πόνο. Ίσως γι'αυτο πολλοί προτιμούν να τα καλύψουν με άλλο τατουάζ από πάνω. Σχετικό άρθρο για έναν μεταμελημένο νεοναζί στις ΗΠΑ, που είχε κάνει πολλά τατουάζ στο πρόσωπο και τα χέρια και τα αφαίρεσε με 25 επεμβάσεις από εθελοντές γιατρούς:http://news.yahoo.com/reformed-skinhead-endures-agony-remove-tattoos-162205881.html
Ε βεβαια, τωρα που τους χωνουν στη μπουζου δεν ειναι να χεις ναζιστικα συμβολα εκει μεσα, λιγα επαθε ο Νορτον με τις σβαστικες στο American History X?
Επαιξε το ρόλο της στο σύστημα η Χ.Α. και τώρα πρέπει να δημοσιευτεί ότι του φανεί του Λωλοστεφανή εναντίον της. Είχαν και στο τσεπάκι ρεπορτάζ με "μετανιωμένα στελέχη" και δημοσκοπήσεις στις οποίες καταρρέει. Και γιατί δεν τα έβγαζε πιο πριν το έθνος τα ρεπορτάζ με τους μετανιωμένους και τα αλληλοκαρφώματα? Αρχισαν να καλούν και ξανά τον κυρ Καρατζαφέρη στα πρωινάδικα. Να δω πάλι τι κόμμα μόρφωμα θα εφεύρουν. Ξαφνικά ανακαλύψαμε τον τροχό. Οπως θέλουν την παίζουν τα κανάλια την επικαιρότητα. Ευτυχώς έφυγα από την χώρα.
Αφήστε αυτά τα άρθρα και γράψτε ένα με τις φωτογραφίες των τατουάζ που αφαιρούνται :).. Εκεί θα έχουμε συζήτηση, όπου η θεματολογία του τατουαζ σε συνδυασμό με την αισθητική του θα αποτελέσουν πολύ ωραία οπτικά ανέκδοτα..
πολυ σκληροπυρινικοι βρε παιδι μου μην σου πω εχουν παει με την μητερα φυση τραβοντας του απο τον ανγκονα και τους φωναζει ΄΄σταλεγααα δεν μακουγες θα μας πεθανεις εσυ και.......
"Το ζήτημα φυσικά είναι να βγει από το μυαλό τους και όχι μόνο από το δέρμα τους"To σημαντικότερο τελικά. Γιατί αν είναι να το βγάλει και να συνεχίσει να δέρνει οποιονδήποτε δεν του ταιριάζει καλύτερα με τατουάζ να ξεχωρίζει απο μακρυά.
Ονομα γκομενας που τους κερατωσε να ειχαν τατουαζ δεν θα το αλλαζαν!ειναι ξεφτιλες,φαινεται ξεκαθαρα ο ψευτοφανατισμος που ειχαν,πιστευοντας σε κατι που ουτε ηξεραν κ οι ιδιοι τι ειναι αυτο,αλλα μονο πως συμβολιζεται.-