Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρεντιάδη

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρεντιάδη Facebook Twitter
0

Απορρίφθηκε από την ανακρίτρια η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος επικαλείται λόγους υγείας. η

Με διάταξη της (αριθμ.346/2013) η 2η Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, απέρριψε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία, που παραμένει κρατούμενος από τις 14 Δεκεμβρίου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού 701 εκατομμυρίων ευρώ από την PROTON BANK μέσω επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Στην αίτηση του ο κατηγορούμενος ζητούσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω εγνωσμένων προβλημάτων υγείας και υποστήριζε, επικαλούμενος ιατρικές βεβαιώσεις τριών ιατροδικαστών, ότι λόγω της φυλάκισής του έχει καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση καθώς το ποσοστό της αναπηρίας του ξεπερνά πλέον το 80%.

Μάλιστα ο Λαυρεντιάδης υποστήριζε ότι η κατάσταση του δεν του επιτρέπει να αυτοεξυπηρετηθεί και πως οι φυλακέ ςκαι το νοσοκομείο τους δεν έχουν τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις στην υγεία του. Υπποστήριζε ακόμη ότι ούτε και τα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία ενδείκνυνται για την περίπτωση του. Έτσι ζητούσε την αποφυλάκισή του και τη μεταφορά του στο σπίτι του, ώστε σε εδικά διαμορφωμένο χώρο και με την ψυχολογική στήριξη της οικογένειάς του, να "συντηρήσει έστω" σε κάποια επίπεδα την κατάσταση της υγείας του.

Η ανακρίτρια στο σκεπτικό της απορρίπτει την αίτηση και διατάσσει τη διατήρηση της κράτησης παρέχοντας όμως στον επιχειρηματία "εφόσον το ζητήσει" την δυνατότητα να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου, φρουρούμενος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας του.

Στο σκεπτικό αναφέρεται επίσης ότι ο επιχειρηματίας, παρά το γεγονός ότι αρχικά παρέδωσε στην τράπεζα 51 εκατομμύρια ευρώ, στη συνέχεια παρέμεινε αδρανής ενώ τονίζεται  επίσης ότι ο επιχειρηματίας δυσκόλεψε την έρευνα καθώς δεν ανέφερε άλλους λογαριασμούς του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM